Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Meghan Markle blir redaktör för Vogue – sätter Greta Thunberg på omslaget

Meghan Markle är gästredaktör för Vogue i september och ingen mindre än svenska miljöaktivisten Greta Thunberg hamnar på omslaget.

Hertiginnan av Sussex, 

Meghan Markle, har bjudits in av brittiska Vogue som gästredaktör för modemagasinets septembernummer. På omslaget väljer hon att hylla 15 inflytelserika kvinnor som kämpar för förändring, och en av de utvalde är ingen mindre än svenska Greta Thunberg.

Meghan Markle har själv valt ut kvinnorna som pryder omslaget på septembernumret av brittiska Vogue.Meghan Markle har själv valt ut kvinnorna som pryder omslaget på septembernumret av brittiska Vogue.Meghan Markle har själv valt ut kvinnorna som pryder omslaget på septembernumret av brittiska Vogue.
Meghan Markle har själv valt ut kvinnorna som pryder omslaget på septembernumret av brittiska Vogue. Foto: Mega

Meghan själv tillfrågades att pryda omslaget, men valde att tacka nej eftersom hon tyckte det kändes för skrytigt, förklarar brittiska Vogues redaktör Edward Enninful.

Han berättar vidare att Meghan tog gästredaktörandet på allvar och har varit tätt involverad med det ordinarie teamet gällande både design och innehåll. Hennes mål med Vogue-samarbetet har varit att ”styra årets mest lästa modenummer mot värderingar, sakfrågor och människor som påverkar världen”, säger hon i ett uttalande.

Andra godbitar ur numret är bland annat en "öppen konversation" mellan Meghan och Michelle Obama, samt en intervju, gjorde av hennes make Prins Harry, med schimpansexperten Jane Goodall.

Omslaget är unikt i sitt slag även för att Greta med sina 16 år blir den yngsta någonsin att pryda Vogue. Jane Fonda, amerikansk aktivist och skådespelerska, blir samtidigt den äldsta.

 

Alla kvinnor på Meghan Markles Vogue-omslag

Greta Thunberg

Adwoa Aboah

Adut Akech

Ramla Ali

Jacinda Ardern

Sinéad Burke

Gemma Chan

Laverne Cox

Jane Fonda

Salma Hayek Pinault

Francesca Hayward

Jameela Jamil

Chimamanda Ngozi Adichie

Yara Shahidi

Christy Turlington Burns

 

Foto: TT