Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
2 AV 2

Modechefen: ”Så adderar du färg i vårgarderoben”

Ge din vårgarderob en enkel och fräsch uppdatering genom att addera färg! Våga börja experimentera med nya färger och du kommer genast känna ny inspiration. I år finns det några färger som är extra trendiga och det bästa är att många går att kombinera med varandra för en extra chic och lyxig look. 

Färgglada festklänningar

Färgglada festklänningar hör inte bara till jul och nyår längre. I vår förlänger vi säsongen på detta humörhöjande plagg och klär på oss det till vardags med plagg som redan finns i din garderob som den stickade tröjan eller kavajen eller till maxade festskor för att gå hela vägen och njuta av en festfylld vår.

Foto: Catwalkpix.com

Addera en accessoarer

För att addera färg i din garderob på ett enkelt och snabbt sätt är att lägga till en färgglad accessoar. Innan temperaturen droppat ger skinnhandsken dig både värme och snygg stil! Perfekta kontrasten till din vardagslook med jeans och tweedkavaj. För extra stilpoäng adderar du dina favoritsmycken över skinnhandskarna och vässar till din look som bara en accessoar kan.

Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

Klä dig tonalt

Att klä sig tonalt är ett lätt stylingtips med stor effekt. Glöm dock inte att störst effekt får du om du blandar texturerna i din look. En blank skinnkappa och skinnkjol mot en enkel croppad bomullstopp blir både lättburet och intressant - och samtidigt väldigt chic. Den rådande trenden att visa magen blir dessutom mer bärbar på detta sätt med ett plagg med generös silhouette. Man måste ju lämna lite åt fantasin!

Foto: Catwalkpix.com

LÄS MER: Vårmode 2022: modechefen listar säsongens trender, färger, mönster och plagg

Grönt är skönt

Den gröna vågen är här för att stanna och finns det ett bättre sätt än att gå in våren i ett par gröna glittriga byxor. Extra fint blir det om du matchar med ett par skor i en närliggande färg, men som ändå är ganska oväntad, som här på bilden ett par mintgröna. Det ger en extra dimension till din outfit.  

Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

Matcha din väska

För att hålla ihop en färg och mönster stark outfit, plocka upp färgen från ditt plagg och matcha din handväska i samma färg. På detta sätt skapar du en enhetlig look som förstärker både din stil och personlighet. En färgstark väska kan verkligen ge stor effekt.

Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

Elegant i pastell

På våren trivs vi i pastell. Som en snäll bukett och mjuka pudriga toner. I kombination med vitt uppstår oväntad elegans. Lyxiga smycken och accessoarer sätter kronan på verket. Pastellkavajen är dessutom det perfekta all around plagget för lunchmötet, kväll på stan med vännerna eller över klänning till daten. Våga byt ut den svarta kavajen i vår!

Foto: Catwalkpix.com

AV LISA PETTERSSON

LÄS MER: Chefredaktören Jonna Bergh: ”10 saker att minnas från modeåret 2021” 

LÄS MER: Modechefen: 12 skandinaviska vårtrender som vi älskar 2022