Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Modechef Lisa Pettersson packar för en hemester i stan.Modechef Lisa Pettersson packar för en hemester i stan.Modechef Lisa Pettersson packar för en hemester i stan.
Modechef Lisa Pettersson packar för en hemester i stan.

Modechefen: ” Så packar jag för en hemmasemester vintertid”

Mjuka mysiga leggings och en värmande snygg hoodie. Damernas Världs modechef Lisa Pettersson delar varje månad med sig av stylingtips och berättar om sin relation till signaturplagg som förgyller garderoben. Här visar hon hur du på bästa sätt packar för en hemmasemester i vintertid där sweatshirten står i fokus.

Vintertid innebär förhoppningsvis kyla och mycket snö och finns det då en bättre tid att unna sig en semester på hemmaplan och riktigt ro om sig själv. En staycation känns inte bara bra för plånboken, utan även för själen. Passa på att ta en weekend i din egen hemstad och packa för långa promenader, mys på hotellrummet med spännande läsning och njut av långa frukoststunder. 

Bekväma, mjuka, snygga plagg är något som vi alla fått addera i vår garderob under det senaste året. Borta är de urtvättade t-shirtarna och de välanvända mysbyxorna. Den avslappnade hemmastilen har blivit en eftertraktad stil som passar de flesta av oss. Jag kan redan nu avslöja att plagg i sweatshirtmaterial kommer bli ett av de trendigaste till våren då många av de stora modeskaparna av en självklarhet skapat kollektioner anpassade för en helt ny livsstil. 

Raf Simmons kickar nämligen igång sin första kollektion för Prada med den nya uniformen hoodie och tillhörande kjol i sweatshirtmaterial. Jag passar på att vara spontan den här vintern och packar lätt med bekväma plagg som kramar om mig lite extra och lämnar vardagen för ett dygn eller två och laddar batterierna för ny energi. Självklart följer hoodien med!

 

1. Trendig i hoodie

Huvtröjan är en given favorit för en stiluppdaterad mysstil. Mer info- köp här (länk till Acne Studios) 

Hoodie från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till huvtröjan.Hoodie från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till huvtröjan.Hoodie från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till huvtröjan.
Hoodie från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till huvtröjan.

2. Värmande kängor

De här kängorna kan ta mig på långa promenader och blir extra snygga till ett par leggings av kashmir. Mer info - köp här. 

 

Kängor från Mango. Klicka på bilden och kom direkt till kängorna.Kängor från Mango. Klicka på bilden och kom direkt till kängorna.Kängor från Mango. Klicka på bilden och kom direkt till kängorna.
Kängor från Mango. Klicka på bilden och kom direkt till kängorna.

LÄS MER: STYLISTEN: ”10 ENKLA STYLINGTIPS FÖR EN STILUPPDATERAD MYSSTIL”  

 

3. Addera färg

Att addera en färgglad mössa piggar upp i mörkret. Mer info-köp här (Länk till Bik Bok) 

Mössa från Bik Bok. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.Mössa från Bik Bok. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.Mössa från Bik Bok. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.
Mössa från Bik Bok. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.

4. Packa rätt

Weekendväska som rymmer det allra viktigaste för ett dygn eller två. Mer info - köp här (Länk till Printisso) 

Kabinresväska från Printisso. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Kabinresväska från Printisso. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Kabinresväska från Printisso. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Kabinresväska från Printisso. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

5. Glöm inte accessoarerna

Detta röda skärp blir fint i midjan till klänningen som skall bäras när det vankas middag. Mer info - köp här (Länk till Dorothe Schumacher) 

Skärp från Dorothee Schumacher. Klicka på bilden och kom direkt till skärpet.Skärp från Dorothee Schumacher. Klicka på bilden och kom direkt till skärpet.Skärp från Dorothee Schumacher. Klicka på bilden och kom direkt till skärpet.
Skärp från Dorothee Schumacher. Klicka på bilden och kom direkt till skärpet.

LÄS MER: 7 svenska hotell för en perfekt staycation

6. Mjuk och stilfull

Den här vintervita halsduken virar jag gärna in mig i både utomhus och inomhus om det blir för kallt. Mer info - köp här (Länk till Scotch & Soda) 

Halsduk från Scotch & Soda. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.Halsduk från Scotch & Soda. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.Halsduk från Scotch & Soda. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.
Halsduk från Scotch & Soda. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.

7. Dröm för benen

Istället för mysbyxor - när du väl provat dessa leggings kommer du aldrig vilja klä dig i något annat. Mer info - köp här (Länk till Soft Goat) 

Leggings från Soft Goat. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Leggings från Soft Goat. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Leggings från Soft Goat. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Leggings från Soft Goat. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

 

LÄS MER: 12 JULKLAPPAR HÖGST UPP PÅ MODECHEF LISA PETTERSSON ÖNSKELISTA  

 

8. Smart förvaring

Denna smarta tillbehörsväska går att packa ner i din weekendväska eller addera utanpå som en extra väska. På promenaderna bär jag den som en axelremsväska. Mer info - köp här (Länk till Klättermusen) 

Tillbehörsväska från Klättermusen. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Tillbehörsväska från Klättermusen. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Tillbehörsväska från Klättermusen. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Tillbehörsväska från Klättermusen. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

 9. Quick fix

Snygga naglar är ett billigt och snabbt sista minuten trix som adderar det lilla extra. Mer info-köp här (Länk till Lyko) 

Veganskt nagellack från London Grace. Klicka på bilden och kom direkt till nagellacket.Veganskt nagellack från London Grace. Klicka på bilden och kom direkt till nagellacket.Veganskt nagellack från London Grace. Klicka på bilden och kom direkt till nagellacket.
Veganskt nagellack från London Grace. Klicka på bilden och kom direkt till nagellacket.

10. Vinterfukt

Fukt till ansiktet i smidig och snygg förpackning packas givetvis ner i necessären. Läs mer - köp här (Länk till Scinome Project) 

Hudkräm från Scinome Project. Klicka på bilden och kom direkt till hudkrämen.Hudkräm från Scinome Project. Klicka på bilden och kom direkt till hudkrämen.Hudkräm från Scinome Project. Klicka på bilden och kom direkt till hudkrämen.
Hudkräm från Scinome Project. Klicka på bilden och kom direkt till hudkrämen.

11. Spännande läsning

Ser fram emot att tillbringa många timmar med denna bok i sängen. Läs mer - köp här (Länk till Adlibris) 

Roman av Rebecka Edgren Aldén, 199 kr. Klicka på bilden och kom direkt till boken.Roman av Rebecka Edgren Aldén, 199 kr. Klicka på bilden och kom direkt till boken.Roman av Rebecka Edgren Aldén, 199 kr. Klicka på bilden och kom direkt till boken.
Roman av Rebecka Edgren Aldén, 199 kr. Klicka på bilden och kom direkt till boken.

12. Uppklädd till middagen

Klär gärna upp mig i ett par timmar till middagen i denna vackra klänning. Läs mer - köp här (Länk till Zadig et Voltaire) 

Klänning av Zadig et Voltaire. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen.Klänning av Zadig et Voltaire. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen.Klänning av Zadig et Voltaire. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen.
Klänning av Zadig et Voltaire. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen.

AV LISA PETTERSSON