Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Modechef Lisa Pettersson stylar sommarskjortan.Modechef Lisa Pettersson stylar sommarskjortan.Modechef Lisa Pettersson stylar sommarskjortan.
Modechef Lisa Pettersson stylar sommarskjortan.

Modechefen: ”Så stylar jag sommarskjortan”

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson delar med sig av stylingtips och berättar om sin relation till signaturplagg som förgyller garderoben. Denna gång visar hon hur du bär sommarskjortan i en vinnande sommarkombination.

Den avslappnade stora skjortan är själva definitionen av ett tidlös klassiker och sommarens stapelvara nummer ett i min garderob. Den är klassisk, enkel och lätt att klä upp eller ned, beroende på tillfälle. Dagtid är det fint att bära skjortan med linneshorts och sneakers. Addera en keps och en stor stråväska och din citylook är klar. 

Till stranden bär jag skjortan över baddräkten eller bikinin för att skydda mig från solen och för extra elegans. Låt skjortan vara helt öppen eller knyt den i midjan. Till kvällen stylar jag den till en lång sval slipklänning, höga klackar och mina finaste sommarsmycken – lagom uppklätt för en varm sommardag. Äger du ingen stor sommarskjorta är tipset att börja leta i en manlig partners eller kompis garderob: där hittar du garanterat vad du letar efter och i rätt passform. Nu hoppas jag att den avslappnade skjortan även blir din bästa vän i sommar! 

Modeprofilen Giovanna Battaglia Engelbert bär skjortan som klänning: ytterligare ett stylingtips att inspireras av.Modeprofilen Giovanna Battaglia Engelbert bär skjortan som klänning: ytterligare ett stylingtips att inspireras av.Modeprofilen Giovanna Battaglia Engelbert bär skjortan som klänning: ytterligare ett stylingtips att inspireras av.
Modeprofilen Giovanna Battaglia Engelbert bär skjortan som klänning: ytterligare ett stylingtips att inspireras av. Foto: CHRISTIAN VIERIG / Getty Images North America

Bomullsskjorta från Monki

Sval skjorta av bomull använder jag både öppen som stängd. Mer info och köp här (länk till Monki). 

Skjorta av bomull från & Other Stories

Denna bomullskjorta i sommarens trendigaste kulör orange livar upp sommarlooken. Mer info och köp här (länk till & Other Stories).  

Linneskjorta från Arket

Linneskjorta svalkar skönt under varma dagar. Mer info och köp här (länk till Arket).  

Linneshorts från Carin Wester

Dressade linneshorts passar snyggt både till en vit t-hirt eller tillsammans med en skjorta. Mer info och köp här (länk till Carin Wester).  

Solgul keps från Stockholm (Surfboard) Club

Jag lever i keps på sommaren, räddar både mitt hår och ansikte från solen. Mer info och köp här (länk till Stockholm (Surfboard) club.) 

Färgglada creoler från Isabel Marant

Dessa creoler tar mig tillbaka till 90-talet och jag älsar det. Mer info och köp här (länk till Isabel Marant/Mytheresa). 

Bekväma sneakers från Veja

Vita sneakers är ett måste på sommaren. Mer info och köp här (länk till Veja/& Other Stories).  

LÄS MER: Sommarens snyggaste festklänningar – från budget till lyx 

LÄS MER: 12 tärnklänningar du kommer vilja bära mer än bara på bröllop