Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
MQ byter namn till Marqet, och gör om sina 119 klädbutiker till konceptbutiker
MQ byter namn till Marqet, och gör om sina 119 klädbutiker till konceptbutiker
MQ byter namn till Marqet, och gör om sina 119 klädbutiker till konceptbutiker
MQ byter namn till Marqet, och gör om sina 119 klädbutiker till konceptbutiker Foto: Marqet

MQ byter namn till Marqet – och startar samarbete med Myrorna

Butikskedjan MQ byter namn till Marqet, och skiftar samtidigt fokus från en mer traditionell klädbutik till ett butikskoncept där kundupplevelsen och hållbarhet ska stå i centrum. Beslutet gäller samtliga Sveriges 119 butiker. 

Idag öppnar den första Marqet-butiken i Stockholm på Drottninggatan 63, vilket markerar ett nytt kapitel för klädföretaget MQ som nu satsar på att bli Sveriges största kedja med konceptbutiker.

LÄS MER: Efter konkursbeskedet – MQ öppnar butikerna på nytt under konceptet Marqet 

Stockholmsbutiken är först ut, men under 2020 kommer samtliga MQ's 119 butiker att göras om till konceptbutiker och ändra namn.  

Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt

– Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, VD för Marqet i ett pressmeddelande. 

Ingvar Larsson är VD för nya konceptbutiks-kedjan Marqet. Foto: Marqet

Kläduthyrning och second hand-shopping med Myrorna

Marqet vill skapa nya upplevelser för kunderna, till exempel kommer det finnas möjlighet för kunder att sitta och arbeta från butikerna. 

Ett annat fokus är hållbarhet, vilket märks genom att butikerna kommer erbjuda skräddartjänster, möjlighet att hyra ut och återvinna kläder samt sälja second hand-kläder från Myrorna. 

Nya kedjan Marqet satsar på hållbarhet, och kommer bland annat erbjuda second-hand-kläder från Myrorna i sina butiker. Foto: Myrorna/Marqet

De nya butikerna inreds med återvunnet industriavfall. Och som pricken över hållbarhets-i:et lovar man att år 2020 endast använda hållbar bomull i sina egna varumärken.

Därför byter MQ namn till Marqet 

– Namnbytet från MQ till Marqet förtydligar vårt utvecklade kunderbjudande och en utvecklad affärsmodell. Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet, men fler produktkategorier ger oss ett mer dynamiskt sortiment och större möjligheter att skapa inspirerande kollektioner och samarbeten. På så sätt skapas nya värden åt våra kunder”, säger VD Ingvar Larsson i ett pressmeddelande.

Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet

Marqet öppnar i Stockholm, Göteborg och Malmö – därefter hela landet

Stockholm var först ut med att få en Marqet-butik, och under kommande veckor öppnar man även på Fredsgatan i Göteborg och på Emporia i Malmö. Under nästa år förnyas resterande MQ-butiker i Sverige. 

LÄS ÄVEN: Maria Westerlinds nya kollektion för MQ: ”Väldressat och klänningar i fokus” 

Marqets konceptbutiker ska erbjuda dam- och herrmode, samt ”nya produktkategorier” som är anpassat för dagens flexibla arbetsliv. 

När MQ byter namn till Marqet, ändras även butikens produktutbud från enbart mode till att även innehålla produkter som böcker och spel. Foto: Marqet

Under 2020 lanseras även e-handeln Marqetstores.se.