Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

STIL | MTV Awards 2021: 10 röda mattan-klänningar det snackas om (och en går på tvären!)

Äntligen MTV Gala och röd matta: Det är här de mest uppseendeväckande klänningarna visar sig. I år var inget undandtag. 

Under söndagkvällen var det dags för MTV Awards 2001, det röda mattan-evenemang som alltid levererar de mest uppseendeväckande kläderna – möjligen i konkurrens med MET-galan som arrangeras under natten till tisdag svensk tid.  I år var det Barclays Center i New York som stod värd för denna begivenhet och precis som vanligt så bjöds det på mycket ögongodis – och en hel del som inte ens hade fått gå in bakvägen på Oscarsgalan. 

Damernas Värld bjuder på 10 klänningar som det snackas om – varav en kan sägas vara en anti-outfit. Gissa vem som bar den?

Hybridklänningen i bondagestil

Ashanti Foto: ROAD, NALG / TT NYHETSBYRÅN

Sångerskan Ashanti bjöd på en slags hybridklänning där halva var en klänning, halva en slags jumpsuit – fast i en mycket avklädd bondage-version. 

Nakenklänningen

Megan Fox i Mugler och Machine Gun Kelly i Dolce & Gabbana. Foto: ROAD, NALG / TT NYHETSBYRÅN

På MTV Awards är det alltid någon eller några som dyker upp i en ”nakenklänning”, och i år var det skådespelaren Megan Fox som valde det transparenta spåret. 

Hybridkostymen 

Lil Nas X i Versace. Foto: OConnor-Arroyo/AFF-USA.com / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Artisten Lil Nas X är alltid exempelariskt klädd – han är alltid vår favorit. Denna kväll hade han valt en slags ”prom night”-klädsel: Kostym och klänning eller om det är tvärtom? Extra plus för den tjusiga frisyren!

Taggiga blåsan

Paris Hilton. Foto: ROAD, NALG / TT NYHETSBYRÅN

DJ-stjärnan, programledaren och allkonstnären Paris Hilton ville nog inte ha någon kram i kväll i denna taggiga, kortkorta partyblåsan. 

Kulturkrocken

Kim Petras i Richard Quinn och Vex Latex. Foto: ROAD, NALG / TT NYHETSBYRÅN

Artisten Kim Petras mixade en utsmyckad klänning med lite katolsk känsla med en latexmask – vilket får sägas vara kvällens mest vågade kombination. 

Abba-Agnetha anno 2021

Avril Lavigne i Area och Cristahlea. Foto: Anthony Behar / TT NYHETSBYRÅN

Var det nyligen comback-aktuella ABBA-Agnethas ikoniska hjärtformade cutout som var inspirationen bakom Avril Lavignes outfit? Inte omöjligt!

Kassler-klänningen

Serena Kerrigan. Foto: Jeremy Smith/imageSPACE / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Serena Kerrigan valde en så kallad ”kassler-klänning” (refererar till den snörning som brukar omsluta denna rätt) rakt över magen. Ett lite nytt ställe att sätta snörning som mest brukar vara i ryggen eller på sidorna. 

Haute häxa

Ashnikko Foto: MPNC / TT NYHETSBYRÅN

Sångerskan och rapparen Ashnikko ruskade liv i en stil som används allt för sällan – häxliknande estetik är kul och befriande. Mer haute häxa på röda mattan!

Normani i Patryc Japagas. Foto: Matt Baron/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Sångarsakn Normani testade en skjortklänning som till och med fick den franske designern Jacquemus välkänt sexiga klänningar i denna stil att se väldigt sedsamm ut. 

… Och en som tog ett helt annat spår

Billie Eilish Foto: ROAD, NALG / TT NYHETSBYRÅN

Och sen har vi den unika och talangfulla Billie Eilish som hade sin helt egna stil som var en slags ”anti-röda mattan”-look, men som såg allra mest bekväm och mysig ut.  

LÄS ÄVEN Hårfärger 2021 – hetaste färgerna och trenderna i år