Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad startar modevarumärket Ávora. Första kollektionen kommer redan våren 2023.
Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad startar modevarumärket Ávora. Första kollektionen kommer redan våren 2023.
Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad startar modevarumärket Ávora. Första kollektionen kommer redan våren 2023.
Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad startar modevarumärket Ávora. Första kollektionen kommer redan våren 2023. Foto: Pressbild

Bianca Ingrosso startar modevarumärke: ”Älskar det sydeuropeiska modet från 90-talet”

Nu utökar Bianca Ingrosso sitt imperium och ger sig in i modebranschen. Tillsammans med vapendragaren Vanessa Lindblad lanseras nu varumärket Ávora. Och duon siktar högt och vill nå ut internationellt. 

Efter att ha satsat på smink och smycken klev Bianca Ingrosso, tillsammans med Vanessa Lindblad, nyligen in som tunga investerare i ett inredningsföretag. Och nu kommer nästa steg, när de lanserar det nya modevarumärket Ávora, tillsammans med Victor Appelqvist som hör till Gina Tricots grundarfamilj. Och målet är att bli stora både i Sverige och internationellt. 

– Vårt varumärke är ett möte mellan den skandinaviska minimalismen kombinerat med en sydeuropeisk prägel. Vi inspireras av skandinaviska tidlösa märken såsom Totême och Filippa K men också Jacquemus, Chanel, Prada, säger de gemensamt till Damernas Värld.

Investerarna och entreprenörerna Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad och Victor Appelqvist lanserar nytt varumärke våren 2023. Foto: Pressbild

Hur kom ni på idén till modevarumärket?
– Det såddes ett frö när jag satt och observerade Bianca under en klädprovning när vi hade ett designsamarbete med en av våra kunder. Några månader senare hörde Victor av sig, vi insåg väldigt snabbt att alla tre hade samma vision, säger Vanessa Lindblad som är Biancas agent och manager, och en av medgrundarna till skönhetsföretaget Caia Cosmetics.  

Bianca, vilka är era egna mode- och stilförebilder?
Oj, vi har många. Elsa Hosk, Rosie Huntington, Victoria Beckham och sedan alla otroliga supermodeller från 90-talet: Kate Moss, Claudia Schiffer och Cindy Crawford bland annat. Vi älskar det sydeuropeiska modet från 90-talet.

Kate Moss och Claudia Schiffer på 90-talet inspirerar. Foto: Photoshot / ddp

Vem ser ni framför er som kommer bära era plagg?
– Vi ser en lekfull person med ett internationellt mindset, som gör medvetna val.

Vad blir prisbilden?
– Våra plagg för SS23 kommer variera i allt från 600 kronor upp till 3000 kronor.

Vilka storlekar kommer finnas?
– Vi kommer jobba med en storleksbredd som går från xxs upp till xxxl i en del plagg, samt 34 – 46.

Ni skriver att ni kommer att ha fokus på hållbara material, hur kommer produktionen se ut? Var produceras plaggen och vilka material använder ni er av?
– Vi producerar våra små kapselkollektioner hos väldigt duktiga leverantörer och fabriker i Europa. Vi är noggranna med att bara jobba med exklusiva och hållbara material när vi skapar våra plagg.

Ávora SS23. Foto: Ávora.

SS23 släpps under våren i limiterade kapselkollektioner från och med den 2 maj. Plaggen kommer enbart att säljas online.

Inspiratonen kommer från märken såsom Totême, Prada och Filippa K. Foto: Catwalkpics, Totême, Filippa K.

LÄS MER: Hållbart mode: ”För-älskat” mode vinner mark

LÄS MER Marie Olsson Nylanders nya spännande mode-jobb