Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Phoebe Philo.Phoebe Philo.Phoebe Philo.
Phoebe Philo. Foto: Jason Lloyd Evans

Phoebe Philo bryter tystnaden: Tillbaka i höst!

Boom! Hon är tillbaka! Phoebe Philo har brutit tystnaden och meddelar att hon gör comeback i september. En hel modevärld håller nu hårt i plånböckerna. 

Så hände det som en hel modevärld drömt om, fantiserat kring, fasat (för sina bankkonton) för och längtat efter: designern Phoebe Philo annonserar att hon är tillbaka! Philo, som i princip gick under jorden när hon slutade hos Céline 2017, förändrade modet för kvinnor i grunden under de tio år hon regerade på det franska märket. Hennes inflytande på modet för kvinnor har varit enormt och ingen annan designer har riktigt kunnat ta hennes plats under de år hon varit borta från branschen. 

LÄS MER Designern Behnaz Aram om sin beundran för Phoebe Philo

Med ett inlägg på sitt instagramkonto @phoebephilo berättar Phoebe att hon är tillbaka med en ny kollektion i september.  

https://www.instagram.com/p/CoccKevMyH0/

Reaktionerna från modeälskare var omedelbara. Och översvallande. 

”Not buying anything till sept”, skriver artisten Lily Allen och sammanfattar vad många modeälskare känner – av flera anledningar. Dels för att vi vet att vad än Phoebe Philo kommer att presentera så kommer det sätta agendan för hur mode ska se ut, och dels har Philos plagg en tung prislapp. Börja spara.
LÄS MER Phoebe Philo: Förändrade mode för kvinnor på djupet
LÄS MER
Moderedaktörerna: ”Min favoritlook av Phoebe Philo”
LÄS MER
Modehistoria | Phoebe Philo presenterar sig för världen