Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Svenska kvinnor om prinsessan Sofias ”oprinsessiga” lugg: ”Gör den 1 cm kortare!”

Prinsessan Sofias nya tunga lugg rosas av Damernas Världs läsare – men är den lite för lång? DV:s skönhetsredaktör tipsar om hur Sofia ska göra sin nya frisyr ännu mer smickrande – och trendigare 2022.

När prins Carl Philip och prinsessan Sofia deltog i firandet när Riksdagen firade att demokratin fyller 100 år firade Sofia lite extra – hon hade nämligen ett nytt klipp att visa upp. Sofia har klippt en lång, tung lugg – en lugg vi ofta ser på modepersonligheter. Kate Moss och Heidi Klum är två modeller som också burit den här typen av lugg. Dock är frisyren inte speciellt vanlig på kungligheter som ofta väljer längre längder, förmodligen då det är lättare att variera i olika uppsättningar. 

Roligt att Sofia vågar klippa en sådan ’oprinsessig frisyr’ som luggen ändå är – den förknippas med rock n’ roll och lite fransk dekadens.

När Damernas Värld frågar de över 5 000 medlemmarna i vår Facebook-grupp Damernas Värld Stiklubb (att vara med är gratis – här kommer du dit!) om vad de tycker om Sofias klipp var just detta med uppsättningar en av de saker som oroar. ”Undrar hur den trollas bort när vackra uppsättningar ska göras?”, skriver medlemmen Märta.

Prinsessan Sofia går sin egen stilväg

Sofia är den prinsessa som oftast går sin helt egen väg i fråga om hur hon väljer att presentera sig – ett sent exempel är under det spanska statsbesöket. 

LÄS ÄVEN Hade inte Sofia fått veta dresscoden?

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip när Riksdagen uppmärksammar att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen med föreställningen Fira demokratin 100 år i Annexet. Foto: Ola Axman/TT

Att gå sin egen väg, speciellt i ett så traditionellt sammanhang som kungahuset, är något vi alltid uppskattar – förändringens vindar är både välbehövliga och kul. I Facebook-gruppen Damernas Värld Stilklubb, där kvinnor diskuterar mode och skönhet, river Sofias klipp ner många applåder – här är två exempel: 

”Jättesnyggt! Men ett vackert ansikte passar ju också bra i det mesta.”Susanna

”Sååååå snyggt och stiligt.”Linda

Sofias kom i nyklippt lugg. Foto: Ola Axman/TT

LÄS ÄVEN Sugen på att klippa lugg? Guide och inspiration för alla ansiktsformer!

De medlemmar i Damernas Värld Stiklubb som har invändningar menar att luggen måhända är lite för lång och tung. ”Så snyggt med lugg! Men något kortare hade inte skadat”, skriver till exempel Maria. ”Fräsigt! Men skymmer ögonen något”, skriver Agneta. ”Eftersom hon har ett ganska litet ansikte tycker jag att luggen är för lång”, menar Eva. Och Ulrika ger ett konkret förslag: ”En centimeter kortare!”

Välfönad hästsvans förstärkte intrycket av den nya luggen. Foto: Ola Axman/TT

Lugg är en av vårens hårtrender

Även Damernas Värld skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn uppskattar Sofias frisyr – men tipsar om att göra den något mindre tung och därmed också mer up to date med rådande modebild. 

– Roligt att Sofia vågar klippa en sådan ”oprinsessig” frisyr som luggen ändå är – den förknippas med rock n’ roll och lite fransk dekadens. Jag skulle dock ha valt att inte ha den rakt avklippt precis över ögonen eftersom det skymmer blicken utan i stället satsat på en gardinlugg eller lite mer flikig variant. Spana in vårens hårtender!

LÄS ÄVEN De 10 största hårtrenderna under 2022 – klippen, comebacken, frisyrerna och håruppsättningarna!