Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Roger Federer
Roger Federer
Roger Federer
Roger Federer Foto: Copyright CHANEL

Roger Federer har bytt tennis mot mode

Roger Federer har befunnit sig i Paris under haute couture-veckan som avslutas i dag – och inte bara som en modeälskare. Nu har han även ett mäktigt modeuppdrag som kollega till Anna Wintour.

Medan hans tidigare nemesis Novak Djokovic kämpar på i Grand Slam-turnéringen Australian Open så har den tidigare tennisgiganten Roger Federer bytt fokus från centre courten till catwalken.
I stället för att svettas på tennisbanan sitter nu den legendariske tenniseleganten på betydligt mer svalkande front row tillsammans med frun Mirka samt modevärldens svalaste personlighet, Vogues tennistokiga chefredaktör Anna Wintour. Trion fick stor uppmärksamhet när de besökte Chanels visning.  
LÄS MER Kändistätt på haute couture-visningen när Chanel uppmanar: Bär fluga!

Roger Federer, Mirka Federer, Anna Wintour och regissören Baz Luhrmann front row på Chanels haute couture-visning. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Roger Federer har fått ett av modevärldens mest eftertraktade uppdrag: En plats i styrelsen för Met-galan.

Tydligt är att Federer nu låter sitt modeintresse blomma ut. Anna Wintour har berättat om det första mötet med sin idol i Vogue. Hon ville prata tennis, han mode. ”Han var intresserad av mode och var ivrig att prata om det”, skrev hon i en hyllningskrönika till sin idol vid tiden när Federer annonserade att tenniskarriären var slut.
Framåt får Federer prata mode så mycket han orkar då han erhållit ett av modevärldens största prestigeuppdrag: En plats i styrelsen, vid sidan av bland annat Wintour, för modegalan nummer ett alla kategorier: Met-galan på Museum of Modern Arts i New York.
LÄS MER Met-galan: de mest minnesvärda kreationerna genom tiderna

Roger Federer på Met-galan 2017. Då var temat avantgarde-designern Rei Kawakubo och Federer bar en smoking med en kobra broderad på ryggen signerad Gucci. Foto: ANGELA WEISS / AFP TT NYHETSBYRÅN

Säkerligen var besöket på Chanels visning noga planerat med anledning av just Federers nya gig. Karl Lagerfeld var fram till sin död 2019 chefdesigner och kejsare av Chanel – och årets tema på gala och utställning är en hyllning till honom och har fått titeln Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Galan arrangeras traditionsenligt den första måndagen i maj 2023. Vi gissar att Roger Federer tog tillfället i akt att insupa den, fortfarande delvis Karl Lagerfeld-präglade, Chanel-estetiken. 

Karl Lagerfeld ankommer till Tennis Club de Paris i juni 2013. Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN FAMEFLYNET FR

LÄS ÄVEN Chefredaktör Jonna Bergh minns Karl Lagerfeld: ”En odödlig legend redan före sin bortgång