Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Squid game”-stjärnan som du aldrig sett henne: Karriären före succcéserien

HoYeon Jung blev stjärna över en natt genom Netflix-serien ”Squid Games”. Men skådespelaren har ytterligare en framgångsrik karriär utanför spelplanen – och nu ramlar prestigeuppdragen in.

”Squid Game”, serien på Netflix som blivit ett fenomen, har även skapat hysteri kring dess skådepelare. En av dem som märkt av detta mest är HoYeon Jung, 27, som skådespelardebuterade i serien och som spelar rollen som den nordkoreanska flyktingen Kang Sae-byeok. Men HoYeon Jung är ingalunda en novis inför kameran – tvärtom.

Hon har arbetat som just modell i många år, redan 2015 kom genombrottet hemma i Sydkorea genom deltagande i tv-serien ”Next Top Model”, och den internationella karriären inleddes året därpå och hon fick snabbt arbeta med de stora märkena som Louis Vuitton.

Tidigare i höstas meddelade just det franska lyxvarumärket Louis Vuitton att HoYeon Jung kontrakteras som en av märkes ambassadörer. Det betyder att hon blir kollega med svenska skådespelaren Alicia Vikander som även hon har det uppdraget för märket. Hon har även fått samma uppdrag för sportjätten Adidas – som inte var sena på att spinna vidare på träningsoverallerna spelarna i ”Squid Game” bär under större delen av serien. 

Ho Yeon Jung för Louis Vuitton.Ho Yeon Jung för Louis Vuitton.Ho Yeon Jung för Louis Vuitton.
Ho Yeon Jung för Louis Vuitton. Foto: Louis Vuitton

LÄS MER: Young Royals-stjärnan om catwalkdebuten hos Ganni: ”Som att släppa in ett barn i en godisbutik”

På hemmaplan i Sydkorea är förstås hypen enorm – och Vogue Korea har inte helt otippat HoYeon Jung på sitt omslag för novemberutgåvan som är ute nu. Faktum är att man inte nöjde sig med ett – utan de finns tre olika omslag att välja på. 

De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.
De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.
De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.
1 AV 3
De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.
Foto: Hyea W. Kang/Vogue Korea
2 AV 3
De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.
Foto: Hyea W. Kang/Vogue Korea
3 AV 3
De tre omslagen med Ho Yeon Jung för Vogue Korea November 2021.
Foto: Hyea W. Kang/Vogue Korea

Ho Yeon Jung har en lång karriär som modell och har gjort både viktiga omslag och modevisningar för märken som Marc Jacobs, Chanel, Miu Miu, Giambattista Valli och Louis Vuitton. Men ingenting kan förstås mäta sig med den boost karriären fått av ”Squid Game”. När serien hade premiär i slutet av september hade HoYeon Jung 400 000 följare på Instagram. Inte illa – men det går förstås inte att jämföra med de 23 miljoner följare hon har nu. Modevärlden älskar modeller med stora följarskaror – se bara på Kendall Jenner (197 miljoner), Hailey Bieber (38,5 miljoner) och Gigi Hadid (71 miljoner). Förvisso har HoYeon en bit kvar till dem – men hon har redan passerat modellveteraner som Anja Rubik (1,4 miljoner), Kaia Gerber (7,1 miljoner) och Karlie Kloss (9.8 miljoner) för att ta några exempel. 

Se ett urval av höjdpunkter från Ho Yeon Jungs modellkarriär

Debuten för Louis Vuitton SS2017 i Paris, hösten 2016.Debuten för Louis Vuitton SS2017 i Paris, hösten 2016.Debuten för Louis Vuitton SS2017 i Paris, hösten 2016.
Debuten för Louis Vuitton SS2017 i Paris, hösten 2016. Foto: Anthea Simms / TT NYHETSBYRÅN
På catwalken för Moschino x H&M, i New York 2018.På catwalken för Moschino x H&M, i New York 2018.På catwalken för Moschino x H&M, i New York 2018.
På catwalken för Moschino x H&M, i New York 2018. Foto: Andrew H. Walker/REX / TT NYHETSBYRÅN
I Prada för Harper's Bazaar Korea.I Prada för Harper's Bazaar Korea.I Prada för Harper's Bazaar Korea.
I Prada för Harper's Bazaar Korea. Foto: Mok Jungwook/Harper's Bazaar Korea.
Ho Yeon Jung i ny kampanj för Heron Preston for Calvin Klein.Ho Yeon Jung i ny kampanj för Heron Preston for Calvin Klein.Ho Yeon Jung i ny kampanj för Heron Preston for Calvin Klein.
Ho Yeon Jung i ny kampanj för Heron Preston for Calvin Klein. Foto: Park Jong-ha/Calvin Klein
HoYeon Jung för Chanel i Paris FW2018.HoYeon Jung för Chanel i Paris FW2018.HoYeon Jung för Chanel i Paris FW2018.
HoYeon Jung för Chanel i Paris FW2018. Foto: Jason Lloyd Evans
HoYeon Jung för Jean Paul Gaultier Haute Couture 2018.HoYeon Jung för Jean Paul Gaultier Haute Couture 2018.HoYeon Jung för Jean Paul Gaultier Haute Couture 2018.
HoYeon Jung för Jean Paul Gaultier Haute Couture 2018. Foto: Mitchell Sams / TT NYHETSBYRÅN
HoYeon Jung på catwaken för svenska Acne Studios SS2018 i Paris.HoYeon Jung på catwaken för svenska Acne Studios SS2018 i Paris.HoYeon Jung på catwaken för svenska Acne Studios SS2018 i Paris.
HoYeon Jung på catwaken för svenska Acne Studios SS2018 i Paris. Foto: Jason Lloyd Evans
HoYeon Jung på omslaget av Vogue Japan Beauty 2017.HoYeon Jung på omslaget av Vogue Japan Beauty 2017.HoYeon Jung på omslaget av Vogue Japan Beauty 2017.
HoYeon Jung på omslaget av Vogue Japan Beauty 2017. Foto: Nicolas Kantor/Vogue Japan

LÄS MER: Skönhetsredaktören listar höstens bästa nyheter (från kalender till Hermèssmink!) 

LÄS MER: Solsidan-aktuella Louise Nordahl: ”Jag är en sucker för läckra outfits”

LÄS MER: Hollywoodkvinnorna som vågar åldras – utan filter och botox