Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: privat

Stockholms Auktionsverk presenterar Nordens största modeauktion någonsin – slår påsarna ihop med Nathalie Schuterman

Över 1000 plagg och accessoarer från ledande modehus och ett unikt samarbete med Nathalie Schuterman. Stockholms Auktionsverk auktion Fashion! blir något utöver det vanliga i år.

Älskar du jakten på unika designerplagg och accessoarer, vintage som nya, så är det läge att läsa vidare. Stockholm Auktionsverk presenterar sin – och Nordens – största modeauktion någonsin och den kickar i gång snarast: den 24 mars, med visning fram till 28:e, och auktioner den 29-30:e. 

Över tusen nummer kommer att auktioneras ut (och modehistoria att skrivas!), och bland dessa finns plagg och accessoarer ifrån världens ledande modehus som Hermès, Dior, Gucci, Chanel, Saint Laurent, Balenciaga, Celine, Bottega Veneta, Fendi, med flera.

Beata af Donner, specialist inom mode på Stockholms Auktionsverk:

– Vi får för varje auktion in mer och mer plagg och accessoarer av högsta kvalitet eftersom vi har blivit ledande i branschen. Denna gång tog intaget, roligt nog, aldrig slut. Bland annat har vi en helt fantastik kollektion av Hermèsväskor som kommer att väcka habegär hos många modemedvetna, och dessutom innehåller auktionen några unika vintage plagg från Dior. Den här gången har vi även en stor fin kollektion herrkläder; blazers, kostymer, rockar och accessoarer ifrån kända italienska märken.

På frågan om hur idén till att slå sig ihop med Nathalie Schuterman uppstod, fortsätter Beata:

– Vi har så väl internationella som svenska säljare och köpare. Därtill kommer det även in många spännande förfrågningar om samarbeten som i detta fall med Nathalie Schuterman. Hon säljer sin butiksinredning i och med flytten av butiken så vi bestämde oss för att slå våra påsar ihop och lägga hela visningen av vårens rekordauktion i hennes butik.

Nathalie Schuterman, berätta mer om flytten av butiken. Vart går den och varför känns det som rätt tidpunkt för er att flytta?

– Efter att länge ha letat efter den perfekta lokalen, har vi äntligen hittat den på Birger Jarlsgatan 2. Eftersom vi har valt att avsluta våra inköp för herravdelningen samt minskat vår livsstilsavdelning, ska det bli fantastiskt att sälja kläder och accessoarer för kvinnor i vår nyrenoverade vackra butikslokal. Vi kommer fortsätta våra samarbeten med fantastiska varumärken precis som tidigare, men även satsa mer på det egna varumärket Nathalie Schuterman. Att vara placerade på Birger Jarlsgatan, men denna gång på solsidan och omringad av Gucci, Louis Vuitton, All Blues och snart även Tiffany’s, känns som en fantastisk möjlighet. 

Vad väntar härnäst för Nathalie Schuterman, utöver flytten?

– Vi fortsätter satsa mer och mer på vårat eget varumärke och är väldigt stolta över vad vi står för och den kvalitet vi levererar. Vi kommer även under året att utöka med ännu fler segment vilket känns superspännande. En rolig nyhet är att vi snart släpper solglasögon!

Nathalie Schutermans klassiska butik flyttar från Birger Jarlsgatan 5 till Birger Jarlsgatan 2.Nathalie Schutermans klassiska butik flyttar från Birger Jarlsgatan 5 till Birger Jarlsgatan 2.Nathalie Schutermans klassiska butik flyttar från Birger Jarlsgatan 5 till Birger Jarlsgatan 2.
Nathalie Schutermans klassiska butik flyttar från Birger Jarlsgatan 5 till Birger Jarlsgatan 2. Foto: Nathalie Schuterman

Visningen av Stockholms Auktionsverk Fashion! äger rum på Nathalie Schuterman, Birger Jarlsgatan 5, mellan den 24-28 mars. Endast ett begränsat antal gäster tillåts åt gången på grund av rådande restriktioner. Hela kollektionen går även att se på Stockholms Auktionsverks hemsida under samma datum. Den 29-30 mars pågår auktionerna online. 

LÄS MER: 30 svenska stilinspiratörer över 50 som visar att stil inte hänger ihop med ålder