Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jeanette Madsen, Charlotte Tilbury och Lisa Olsson är bara några som deltar i Vestiaire Collectives projekt mot Covid-19.Jeanette Madsen, Charlotte Tilbury och Lisa Olsson är bara några som deltar i Vestiaire Collectives projekt mot Covid-19.Jeanette Madsen, Charlotte Tilbury och Lisa Olsson är bara några som deltar i Vestiaire Collectives projekt mot Covid-19.
Jeanette Madsen, Charlotte Tilbury och Lisa Olsson är bara några som deltar i Vestiaire Collectives projekt mot Covid-19. Foto: Vestiaire Collective

Modeprofiler i välgörenhetsprojekt – säljer kläder i kampen mot Covid-19

Vintagesajten Vestiaire Collective har tillsammans med en rad internationella modeprofiler startat ett välgörenhetsprojekt där de säljer kläder, skor och accessoarer för att dra in pengar till kampen mot Covid-19.

Franska vintagesajten Vestiaire Collective har samlat flera internationellt kända modeprofiler för att gemensamt samarbete där de rensar ur sina garderober och säljer sina dyrgripar till förmån för välgörenhetsarbete kring kampen mot det globala virusutbrottet av Covid-19.

Bland profilerna som deltar i projektet finns flera välkända namn – allt från modeikoner som Kate Moss till Anna Dello Russo till svenska Lisa Olsson och Sania Claus Demina till danska Jeanette Madsen, grundare av Rotate, och tyska Veronika Heilbrunner, influencer och modell. Alla intäkter, inklusive försäljningsprovision, går oavkortat till välgörenhet, bland annat till forskningsprojekt ledda av WHO och lokala sjukhus och insamlingar i Frankrike, Italien och Spanien.

Här hittar du alla plagg och mer information om projektet!

Jeanette Madsen: ”Jag valde färg och bling – vi behöver det i tider som dessa”

Jeanette Madsen, grundare av märket Rotate, är med och säljer kläder i kampen mot Covid-19.Jeanette Madsen, grundare av märket Rotate, är med och säljer kläder i kampen mot Covid-19.Jeanette Madsen, grundare av märket Rotate, är med och säljer kläder i kampen mot Covid-19.
Jeanette Madsen, grundare av märket Rotate, är med och säljer kläder i kampen mot Covid-19. Foto: Vestiaire Collective

Berätta om plaggen du har valt att sälja!
– Jag valde plagg som jag tror kommer sälja bra. Plagg som passar i vår och sommar. Färg och bling, för det är verkligen var vi behöver dagar som dessa.

Varför ville du vara med i projektet?
– Jag tycker det är viktigt att stötta så fort det går. Oavsett vem du är, eller hur mycket. Till och med det allra minsta kan hjälpa en annan människa. Det kan vara att lämna gamla kläder till Röda Korset eller att betala en liten summa varje månad. Jag gör både och, men jag förstår också att många måste prioritera annorlunda. Men när du kan, då behöver du verkligen göra det!

Hur underhåller du dig i tider som dessa?
– Mina barn och mitt jobb håller mig upptagen. När jag inte är lärare för andra och fjärde klass jobbar jag med Rotate (Rotate Birger Christensen), Det är mycket att göra nu förtiden för att hålla företaget igång. Dessutom har jag varit väldigt aktiv i köket, bakat och lagat mer mat än någonsin. Det är så avkopplande, som meditation.
Vad har du på dig hemma?
– Mest tracksuits, men jag klär också upp mig i Rotate-klänningar. Det gör det lättare att känna sig redo för jobbet.

Klicka här för att komma direkt till Jeanettes plagg.

Veronika Heilbrunner: ”Varje litet bidrag räknas!”

https://www.instagram.com/p/B-Zr1BTqhEO/

Berätta om plaggen du har valt att sälja!
– Miu Miu-shoppern är söt och perfekt att gå att handla med – den enda aktiviteten vi har på schemat under den här perioden. Jimmy Choo-sandalerna är oanvända – jag älskar dem, jag fick dem när jag var gravid, men jag bar dem aldrig eftersom mina fötter var så svullna och nu har jag insett att mina fötter faktiskt blev lite större efter graviditeten. De är så fina! Särskilt med antingen en lång svart klänning med bara fötter eller med svarta strumpor och en knälång kjol! Och regnjackan från Pradas FW16-kollektion – ett samlarobjekt för alla fans!

Varför ville du vara med i projektet?
– Jag vill bidra till kampen mot Covid-19. Och varje litet bidrag räknas!

Vad har du på dig hemma?
Jag är i värmen så jag bär mest linnen, stora skjortor och badkläder!

Klicka här för att komma direkt till Veronikas plagg!