Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stilexperten Monika Kichau ger 5 second hand-tips som fixar stilen.Stilexperten Monika Kichau ger 5 second hand-tips som fixar stilen.Stilexperten Monika Kichau ger 5 second hand-tips som fixar stilen.
1 AV 2
Stilexperten Monika Kichau ger 5 tips som fixar stilen
2 AV 2
Stilexperten Monika Kichau ger 5 second hand-tips som fixar stilen.
Foto: Linus Björkestedt

Monika Kichau: ”Så shoppar du second hand som ett proffs”

Vill du komma i gång och konsumera mer hållbart? Monika Kichau ger sina bästa tips för hur second hand-shoppingen blir både lustfylld och ett stillyft. 

Intresset för att handla second hand ökar och allt fler vill hitta fynd och komplement till garderoben genom att handla återanvända plagg i stället för nyproducerat. Men att gå in i en butik kan ibland kännas överväldigande och svårt. Spana in stilexperten och Damernas Världs bloggare Monika Kichaus tips på hur du får ut det bästa av din second hand-shopping och lär dig att hitta fynden till just din garderob.

Accessoarer som väskor och smycken är ett bra sätt börja och att hitta lusten att fynda second hand.Accessoarer som väskor och smycken är ett bra sätt börja och att hitta lusten att fynda second hand.Accessoarer som väskor och smycken är ett bra sätt börja och att hitta lusten att fynda second hand.
Accessoarer som väskor och smycken är ett bra sätt börja och att hitta lusten att fynda second hand. Foto: Linus Björkestedt

5 second hand-tips för nybörjaren

1. Utgå ifrån din egen garderob. Gör en lista innan du ger dig ut och innan modesäsongen startar på vad det är du faktiskt vill hitta. Utgå från det du redan har på dig så kanske du kan hitta just de där garderobsskatterna som matchar med dina accessoarer och dina kläder. På så sätt får du fokus på dina fynd och din shopping känns mycket mer lustfylld. 

2. Börja med accessoarer. Smycken och väskor, är den perfekta inkörsporten till att börja handla second hand. Det är inte lika storleksberoende och ett perfekt sätt att hitta lusten till att fynda.

3. Titta på sånt du redan älskar att bära. Kavajer och skinnjackor finns det till exempel mycket av och de är perfekta plagg att fynda second hand för mer variation i din garderob. Här har du också chansen att hitta unika plagg som lyfter din stil.

4. Ta en tur på herravdelningen. Där finns det oftast en uppsjö av snygga kavajer, jackor och skjortor i kvalitetsmaterial.

5. Stirra dig inte blind på storlekarna. Prova verkligen plaggen du är peppad på. Se inte begränsningar, in i provrummet och testa det du plockat ihop.  

LÄS ÄVEN: Hållbart mode: ”För-älskat” mode vinner mark

LÄS ÄVEN: Så köper och säljer du bäst second hand – i butik och online