Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Möt Emily Dahl

Damernas.se växer så att det knakar (all time high förra veckan), och som ett led i nya, bättre och härligare Damernas.se lanserar vi en rad nya bloggare

För några veckor sedan flyttade Emmas vintage in, och nu är det dags för den bedårande Emily Dahl att ta med sin kamera och sitt röda, vackra hår och flytta in i vår underbara värld, Damernas värld. 

Inom kort lanserar vi ytterligare en spännande bloggnyhet på Damernas.se, håll utkik!

Du är ny bloggare på Damernas.se, vad gör du förutom att blogga?- Jag jobbar som fotograf under eget företag, Arsenik Fotografi. Och så håller jag på att ta min kandidat inom Modevetenskap på Stockholms Universitet samtidigt.

Var kommer du i från?- Jag kommer ifrån en liten småländsk stad som heter Växjö. Därifrån flyttade jag direkt efter studenten på bästa komma-bort-ifrån-allt-manér. Men smålänningen inom mig vårdar jag ömt numer.

Vad har du för intressen?- Fotografi och mode. Framför allt kombinationen av de båda, men också de nördigare aspekterna av dem; fotoredigering och modeteori är två av mina absoluta favoritsaker i världen.

Har du någon hemlig skill?- Jag är riktigt grym på allt som har med smink att göra, särskilt teatersmink och maskering. När jag var liten var jag fast besluten att bli maskör. Jag sminkade mina vänner till zombies och skrev beundrarbrev till Hollywoods kung av special effects, Stan Winston, många gånger.

Vad gör du en fredagskväll?- Äter middag med min pojkvän, dricker öl i min finaste klänning och går ut och dansar tills jag tröttnar.

Var hittar man dig en söndagseftermiddag?- Förmodligen på en brunch någonstans, dit jag gått efter en lång promenad runt Årstaviken eller Djurgårdsbrunn. Jag går mycket, överallt och helst utan mål.

Favoritdesigner?- Christian Dior, jag fascineras lika mycket av hans person som av det han skapade. Skrämmande vackra saker. Betsey Johnson  tycker jag också om, och Erin Fetherston , men sådant varierar verkligen från kollektion till kollektion.

Favoritplats?- Swedenborgsgatan i Stockholm, Lafayette Street i New York eller var som helst på Fårö.

Kan inte leva utan ...- Min kamera och min pojkvän.

Kan du beskriva din stil?- Det där är svårt, jag klär mig ofta efter karaktärer jag skapar i min fantasi. Det kan ändras från dag till dag: torsdag spetsklänning, fredag preppy pikétröja och plisserad kjol. Jag går på magkänsla, men i grunden är jag alltid flickig och retro har jag insett, det sitter liksom i som DNA.

Har du några hemliga laster?- Oh ja, men de måste få förbli hemliga. Lite mystisk ska man ju vara tycker jag.

Drömmer om ...- Att driva min egen fotografagentur en dag, i Stockholm eller i New York. Vi får se var jag hamnar till slut.

BESÖK EMILYS BLOGG