Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

NEW YORK-GUIDE: Ett annat New York

I nya numret av Damernas värld kan du hitta DV-redaktionens bästa New York-tips, och även DV-bloggarna har gjort små New York-guider här på Damernas.se. Men det är inte slut där. 

Bloggen Ett annat New York är ett måste innan New York-resan. Här visas de hemliga pärlorna i New York, bortanför Times Square och Broadway. När Damernas.se bad Ett annat New York att lista sina absolut favoriter ur sina närmare 300 tips blev det de här:

Cienfuegos, en kubansk bar i East Village, som är gömd ovanför en liten sandwich-shop. Det är ett mycket romantiskt ställe där man kan dricka goda romdrinkar exklusivt framtagna för Cienfuegos. Smårätter finns dessutom att beställa om man skulle bli hungrig mellan drinkarna.

Designer Resale, en andrahandsbutik på Upper East Side där man bara hittar plagg från kända designers. Priserna är bra mycket lägre än i vanliga butiker, och man kan hitta udda och spännande plagg från namn som Prada, Viktor & Rolf och Gucci.

Blue Hill, en mycket romantisk liten restaurang i West Village, där bland annat president Obama skådats på dejt med The First Lady. Alla råvaror kommer från restaurangens egna farm upstate, eller från lokala producenter. Det behövs inte nämnas att det är mat av världsklass vi talar om.

Essex, en brunchrestaurang belägen i Essex Street Market på Lower East Side. Ett mycket New Yorkigt ställe att ta sig en rejäl brunch för en billig penning. För $19 får man en stor brunch, samt tre drinkar. Stället är inhyst i en gammal lagerlokal, och är väldigt charmigt.

Eileen's Cheesecake, ett litet cheesecake-ställe som har legat på samma plats i Nolita i över 35 år. De bakar stans absolut godaste cheesecake, och är en riktig New York-klassiker. Det finns en massa olika sorter att välja mellan, och priset är lågt. Perfekt om man vill ta en fikapaus när man befinner sig i SoHo/Nolita.