Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT / www.album-online.com

Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing delar DV-läsarna!

Serien The Undoing gör succé på HBO – men Nicole Kidmans garderob får både ros och ris. Den gröna kappan hennes rollkaraktär älskar att bära delar Damernas Världs läsare. ”Förskräcklig”, skriver en av dem. ”Underbar”, skriver en annan. Vilket lag tillhör du?

Serien The Undoing på HBO, regisserad av danska Susanne Bier och där Nicole Kidman och Hugh Grant spelar huvudrollerna, har inte bara uppmärksammas för sin spännande handling och lyxiga New York-miljöer – utan även för karaktären Grace Frasers (Nicole Kidman) distinkta garderob av kappor. 

Redan efter första avsnittet började surret om den långa, gröna kappan som ser ut att vara av päls – men som faktiskt är ett tyg med den typen av textur – med insvängd midja och en stor luva.

Gör den gröna kappan i The Undoing Nicole Kidman till lajvare eller lyxbohem?Gör den gröna kappan i The Undoing Nicole Kidman till lajvare eller lyxbohem?Gör den gröna kappan i The Undoing Nicole Kidman till lajvare eller lyxbohem?
Gör den gröna kappan i The Undoing Nicole Kidman till lajvare eller lyxbohem? Foto: LRNYC / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Nicole Kidmans gröna kappa: En vattendelare

Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing blev direkt en vattendelare – Team Förskräcklig och Team Underbar har snudd lika många anhängare när Damernas Värld bad medlemmarna i Damernas Värld Stiklubb, vår omtyckta Facebook-grupp, tycka till om den omsusade gröna kappan. I skrivande stund tycker 56 procent att kappan är en hit, och således anser 44 procent att den är ett riktigt lågvattenmärke. Till de senare hör krönikören Malin Wollin som hos Damernas Värd Stilklubb skriver: 

– Den är så fruktansvärt ful. Stämmer inte överens med karaktären. Lite mer ”driver butik som saluför rökelser och trämasker”, skriver Malin. 

LÄS ÄVEN: Vill du också gå med i Facebook-gruppen Damernas Värld Stilklubb? Vad roligt, välkommen! Det är helt gratis och jättekul – klicka här. 

–.Lite för mycket Sagan om Ringen möter kulturtant, skriver klubbmedlemmen Marzena.

– Väldigt mycket ”ska i väg på häxor och trollkarls-lavj”. Till och med på henne. Så om man inte ska i väg och lajva så blir det diss på kappan, tycker klubbmedlemmen Nina. 

Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing beundras av två poliser.Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing beundras av två poliser.Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing beundras av två poliser.
Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing beundras av två poliser. Foto: DAVID GIESBRECHT/HBO

Just ”lajv”, ”trollkarl” och ”Sagan om ringen” återkommer bland dem som inte tycker om kappan medan de som tycker om den tycker den är fint skuren, älskar färgen och tycker den ser lyxigt bohemiskt ut. 

The Undoing har en dansk kostymör

Filmens kostymör är även hon från Danmark och heter Signe Sejilund. Hon har fullkomligt blivit överöst med frågor om Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing, men här måste vi tyvärr göra Team Underbar besvikna: Kappan går inte att köpa. Inför inspelningen av serien syddes stora delar av Grace Frasers garderob upp – den gröna kappan är ett av de plaggen som skapades speciellt för karaktären. Till Town & Country Magazine säger hon: 

– Grace skiljer sig från de andra mycket rika Upper East Side-damerna. Hon bär höstfärger. Hon är mystisk och inte lika lätt att läsa som kompisen Sylvia. Sylvia är den perfekta bilden av Upper East Side. Grace är djupare.

LÄS ÄVEN Bästa sminket någonsin – Damernas Värld Stilklubbs medlemmar utser de bästa produkterna

Grace kombinerar gärna sina utåtagerande kappor med halsdukar och handskar i kontrasterande färger. 

– Handskar och scarves är det som verkligen gör en outfit komplett. För Grace är det detta som gör henne perfekt. 

Däremot reagerar många på att Grace inte bär någon väska. I Damernas Värld Stilklubb uppmärksammas det bland annat av Mia som skriver: 

– Retar mig mest på att hon vandrar/irrar runt i NY, oftast utan handväska. Lite ovanligt bland kvinnor. Har funderat en hel del på om hon har alla sina saker i fickorna på den gröna kappan...... Och vad har hon i så fall där... Nycklar? Läppstift... Mobil? Eller är det en N.Y thing?

Nicole Kidmans smycken i The Undoing går att köpa

Vidare berättar Silje att Grace ska förmedla att hon kommer från välbeställda förhållanden, att hon är uppvuxen med musik och konst – men vid sidan av den perfektionism hon förmedlar bär hon sitt hår utsläppt och vilt. Hon är en komplex karaktär, vilket förmedlas i hennes mode- och skönhetsstil. Som det gör hos de flesta av oss. 

Nicoles Kidmans ringar har även väckt uppmärksamhetNicoles Kidmans ringar har även väckt uppmärksamhetNicoles Kidmans ringar har även väckt uppmärksamhet
Nicoles Kidmans ringar har även väckt uppmärksamhet Foto: Niko Tavernise/HBO

Däremot finns Grace smycken att köpa – hon bär mycket ringar, flera fingrar pryds av vackra ringar som inte skapats enbart för serien. Hennes vigselring är en klassisk Cartier och den ring hon har som föreställer ett lejon är från danska Rebecca Elbek. 

Lejon-ringen från Rebecca Elbek.Lejon-ringen från Rebecca Elbek.Lejon-ringen från Rebecca Elbek.
Lejon-ringen från Rebecca Elbek.

Är du inte ett fan av Nicole Kidmans gröna kappa i The Undoing, utan kanske dras mer till kompisens Sylvies typiska Upper East Side-eleganta stil? Hennes garderob av eleganta, ljusa basfärger i beige, vitt och brunt hittades på butiker som Max Mara. 

Lily Rabes karaktär i The Undoing, Sylvie, är advokat i typisk elegant Upper East-stil.Lily Rabes karaktär i The Undoing, Sylvie, är advokat i typisk elegant Upper East-stil.Lily Rabes karaktär i The Undoing, Sylvie, är advokat i typisk elegant Upper East-stil.
Lily Rabes karaktär i The Undoing, Sylvie, är advokat i typisk elegant Upper East-stil. Foto: NIKO TAVERNISE/HBO

LÄS ÄVEN: Damernas Världs Jenny Hammar intervjuar The Undoings danska regissör Susanne Bier (som fick Hugh Grant att sträcka på sig)