Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Njut av vårens färgstarka nyheter från modeveckan

På modeveckans sista dag fick vi njuta av färgstarkt vårmode från bland annat AltewaiSaome, Deitas och Menkel. Vill du också ta en första titt på vårmodet så gör det här nedan!

 

 

 

BORÅS TEXTILHÖGSKOLA

Från Borås Textilhögskola visade Majli af Ekenstam, Gabriela Vallejos Castro, Miguel Lucas De Simas Martins, Linda Dekhla, Anna Johansson, Felix Roll, Johanna Billeqvist, Karin Mellqvist, Sara-Lovise Ewertson, Hanna Freese, Per Hansson, Johanna Karlsson från kandidatprogrammet, samt Andreas Eklöf, Emelie Johansson och Ina Hjelte från masterprogrammet.

MARIA NILSDOTTER VÅREN 2015

I Maria Nilsdotters elfte kollektion har hon inspirerats av kosmiska fenomen och rymdens mysterium. Färger och former har inspirerats av rymden och realiseras i Marias smycken i form av ädelstenar, svarta pärlor, silver och guld.

ALTEWAISAOMES VÅR- OCH SOMMARMODE 2015

AltewaiSaomes vår- och sommarkollektion har en lyster som får de vita plaggen att lysa som snö. Silhuetten är rak och A-linjeformad medan urringningarna är V-formade. Vitt och svart dominerar färgskalan men vi ser även inslag av blått, beige och puderrosa.

MENKELS VÅR- OCH SOMMARMODE 2015

Menkels vår- och sommarkollektion är inspirerat av videokonstnären Pipilotti Rists visuella språk. Catwalken var färgad som en molnig himmel i solnedgången och det är ett mönster och en färgkombination som återkommer i kollektionen. Silhuetten är lång och avskalad och bär starka referenser till herrskjortan.

DEITAS VÅR- OCH SOMMARMODE 2015

I Deitas vår- och sommarkollektion har Josephine Dahlin och Madeleine Engelbert inspirerats av små italienska kuststäder, passande när det också är i Italien som deras textilier produceras. Turkosblå hav, strålande sol och fiskenät som böljar i vinden har inspirerat tjejerna till skärningar som får sidenet att falla vackert. Silhuetten är smal med inslag av markerade axlar och asymmetriska skärningar.

IDA KLAMBORN VÅR- OCH SOMMARMODE 2015

I Ida Klamborns vår- och sommarkollektion är vitt grunden med inslag av enfärgade plagg i knalliga färger i cerice, orange och militärgrön. I kollektionen finns även blommor med som en politisk symbol. "När ord av hat är målade på väggen, målar vi över det och placerar blommor där som en motåtgärd, som ett tecken på oenighet, icke-tolerans och en tro på något annat. Jag skriver i blommor med märkpenna."

Vill du se mer nyheter från modeveckan? Ta då en titt från vår rapportering från tisdagen och onsdagens visningar.

Foto: Kristian Löveborg