Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IBL

Nu finns det sneakers gjorda på återvunna tuggummin – här köper du dem

Vad vore våren utan ett par sneakers att älska? Nu kan du införskaffa ett nytt par med gott samvete – nämligen innovativa sneakers gjorda av tuggummin från gatorna.

1, 5 miljon kilo tuggummin hamnar på gatorna i Nederländerna varje år, en siffra som är minst lika dyster i många storstäder runtom i världen. Stadsorganisationen IAmsterdam bestämde sig för att göra något åt nedskräpandet, och tillsammans med klädmärket Explicit Wear och återvinningsföretaget Gumdrop utnyttjade man det använda tuggummit till, ja du läser rätt – att göra sneakers!

Sneakern Gumshoe består av 20 procent tuggummi och kommer i två varianter (rosa och svart/röd). Som grädde på moset luktar skorna förstås inget annat än just tuggummi. Ett slutligt led i miljötänket är att skorna kan återvinnas när de blir utslitna, för att bli till nya skor. Härligt med nya, innovativa sätt att minska på modebranschens miljöpåverkan.

Vad säger ni, visst borde Stockholm ta efter? Här hittar du skorna.

Psst.. Lägger du hellre pengarna på en shoppingresa till Milano? Följ med Martina Bonnier på weekend, klicka på bilden för att läsa mer!