Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jean-Baptiste Béranger

Nu förlängs utställningen om Martin Margielas tid hos Hermès

Säsongens mest spännande modeutställning ägnas åt ett av modevärldens mer uppmärksammade samarbeten - det mellan den banbrytande belgiske modeskaparen Martin Margiela och det parisiska modehuset Hermès. Nu förlängs utställningen.

Utställningen 

Margiela, åren med Hermès som visas på konsthallen Artipelag i Gustavsberg utanför Stockholm, innehåller mer än hundra outfits, fotografier och kortfilmer från designerns ikoniska tid hos modehuset.

LÄS OCKSÅ: Så lyckas du köpa en Hermès Birkin-väska (utan väntelista!)

Martin Margiela anlitades av Hermès mellan 1997 och 2003 som chefsdesigner för märkets prêt-à-porter-kollektioner. På papperet såg det ut som en väldigt udda kombination: Ett 200-årigt franskt modehus vars handväskor, scarves och klänningar burits av stilikoner som Grace Kelly, Ingrid Bergman och drottning Elizabeth II, och den avantgardistiske och extremt tillbakadragne belgaren som aldrig ens hade gett en intervju. Men Margiela visade sig vara en lysande uttolkare av Hermès DNA, och resultatet förvånade omvärlden – det blev en spännande mix mellan hans konstnärliga approach och Hermès tidlösa elegans.

Utställningen visas på Artipelag till och med den 28 april 2019.

Foto: Marina Faust, Maison Martin Margiela