Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kommer han designa den perfekta väskan? Mulberry plockar chefsdesigner från Céline

Johnny Coca, Célines chefsdesigner för läder, skor, smycken och solglasögon får ett nytt drömjobb på Mulberry.

Mulberrys långa jakt efter sin nya chefsdesigner är över, det brittiska modehuset bekräftar i dag att förhandsfavoriten Johnny Coca har tackat ja till erbjudandet. Under hösten har spekulationerna kring rekryteringen varit många och när WWD frågade Johnny Coca om rekryteringen svarade han att han trivs bra på Celiné och har för avsikt att stanna där. Andra namn som nämnts har även varit Blue Farrier, som tidigare varit creative director på Issa och Hannah MacGibbon, tidigare creative director på Chloé, men nu står det alltså klart att Johnny Coca tackat ja till erbjudandet.

– Jag ser fram emot att bli en del av Mulberry som deras nya creative director och att få leda ett av Storbritanniens bästa märken i en ny designriktning, sa han i pressmeddelandet.

Även på Mulberry är de nöjda med rekryteringen

– Vi är förtjusta över att Johnny börjar hos oss. Han har en uppsjö av modeerfarenheter och internationell lyx som hjälper oss att få ny energi och innovation till Mulberry, sa Godfrey Davis, VD på Mulberry.

Även här på Damernas ser vi med spänning fram emot att se resultatet. Johnny Cocas arbete på Celiné har definitivt gett mersmak och det ska bli roligt att se vad han kan göra med det fantastiska hantverk som kännetecknar Mulberry. Johnny Coca börjar dock på Mulberry först i juli 2015, så det dröjer innan vi ser hans design i butik, men den som väntar på något gott!