Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hermione de Paula

Nya generationens magiska brudklänningar – 4 märken att ha koll på

På jakt efter en unik brudklänning till bröllopet? Adornment, Frida Jonsvens, Grace Loves Lace och Hermoine de Paula är den nya generationens designers som skapar magiska kreationer – som får oss att säga ja utan tvekan.

 Frida Jonsvens – färgstarkt med applikationer

Modell: Hanna Hylander, Mikas Stockholm. Styling: Isabelle Håwi. Hår och makeup: Daniela Kromm. Foto: Magnus Ragnvid

Uppstickaren Frida Jonsvens gör alla sina klänningar för hand i den lilla studion på Lidingö. Hittills har vi mest sett hennes färgstarka kreationer bäras av svenska kändisar på röda mattan, men hennes brudklänningar genomsyras av samma känsla för detaljer och kroppsform. Trots att Frida även gör traditionellt vita brudklänningar är det hennes färgstarka klänningar med applikationer som fångar vårt intresse. Pris vid förfrågan.

Hemsida: fridajonsvens.com.

Adornment – modernt med en twist

Pauline Cappelen lanserade Adornment 2015, men när hon mötte skräddaren Elian Yacoub föll alla bitar på plats. Tillsammans skapar de unika brudklänningar av vintage haute couture-tyger. De skräddarsydda klänningarna framhäver det speciella med varje kvinna, och då materialen är begränsade blir det verkligen unika kreationer. Designen influeras av traditionell mönsterkonstruktion och sömnad, med en modern, ofta arkitektonisk, twist. Priserna varierar mellan 8 000 och 50 000 kr.

Hemsida: adornment.se.

Hermoine de Paula – taget ur en sagovärld

Brittiska Hermione de Paula startade sitt märke 2008 efter att ha jobbat med storheter som Christian Dior, John Galliano och Alexander McQueen. Hermoines brudar är som tagna ur en sagovärld, där klassiskt hantverk får möta intrikata broderier på semitransparenta, fotsida klänningar. Personliga broderier med kärlekshälsningar syns ofta på ärmar eller slöja. Fittings görs i showroomet i London och en måttbeställd modell kostar från 23 000 kr, medan en unik coutureklänning börjar på 170 000 kr.

Hemsida: hermionedepaula.com.

Grace Loves Lace - australiensisk attityd

Australiska Grace Loves Lace må ligga långt bort rent geografiskt, men de har världen som sin marknad och erbjuder konsultationer över Skype, telefon och mejl. Klänningarna av fransk spets inspireras av landets tillbakalutade attityd, och en Grace Loves Lace-brud syns inte sällan barfota med blomsterkrans i stället för slöja. Perfekt för lantliga bröllop eller för dig som vill äkta din bättre hälft på en exotisk sandstrand. Priserna ligger från 7 000 till 35 000 kr.

Hemsida: graceloveslace.com.au.