Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Odd Molly fyller 10 år och firar med poncho

Svenska märket Odd Molly, som tog emot Damernas Världs prestigefyllda pris Guldknappen 2008, firar 10-årsjubileum i år. Detta firades med en modevisning för att visa upp höstens kommande kollektion.
För Damernas.se berättar Odd Molly-designern Karin Jimfelt-Ghatan om nya kollektionen, inspirationen och hur det känns att Odd Molly redan fyller 10 år ...

Har Odd Mollys höstkollektion något namn?- Odd Molly ser sig som world traveller och hämtar inspiration från hela världen. Vi har alltid en etnisk utgångspunkt i våra kollektioner. Höstens kollektion har gått under arbetsnamnet "Depending on the mood" och vi har utgått från att vår lady (det finns alltid en lady i Odd Mollys kollektioner) vill klä sig efter humör. De tre-fyra senaste säsongerna har vi inspirerats mycket av 1950- och 1960-talssilhuetterna, men för hösten 2012 kan ladyn välja vilken silhuett hon vill. 

Vad ser vi för nyheter i höstens kollektion?- Odd Mollys kollektioner innehåller alltid mycket mönster, färger och olika sorts kvalitéer. Och vi gillar när det är blandat. Denna säsong blandar vi även silhuetter, vilket är nytt för oss. 

Vad har ni inspirerats av?- För hösten har vi vänt våra blickar mot Anderna, Peru, Maya-indianer, Kina och Mexico för inspiration. De etniska influenserna syns framför allt i de starka färgerna. 

Finns det något plagg som är återkommande i eller tongivande för kollektionen?- Ponchon och poncholikande plagg är återkommande. Man ska kunna svepa in sig själv, så det är mycket omlott på nya och "onya" sätt. Stickat är också återkommande, något du sett mycket av hos Odd Molly de senaste säsongerna. För hösten släpper vi även fler byxor. Dels lite vidare sidenbyxor men också jeans med broderade ben. 

Odd Molly fyller 10 år i år, hur känns det?- Ofattbart och jättehäftigt. Det har bara sagt swisch. 

Se hela höstkollektionen från Odd Molly här: Odd Molly AW12