Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Offerkoftan är ett samarbete mellan Talita, Hope och Handarbetets vänner.Offerkoftan är ett samarbete mellan Talita, Hope och Handarbetets vänner.Offerkoftan är ett samarbete mellan Talita, Hope och Handarbetets vänner.
Offerkoftan är ett samarbete mellan Talita, Hope och Handarbetets vänner. Foto: Hope Stockholm

Offerkoftan – nu finns det osynliga plagget på riktigt

Fyra lama ursäkter till sexköp är broderade på ryggen på plagget som nu finns på riktigt: Offerkoftan. 

”Jag är ju man och har mina behov”. ”Jag ville bara hjälpa henne”.

När män grips för köp av sexuella tjänster så används dessa ursäkter ofta när sexköparen talar med polis eller media. Nu har fyra vanliga ursäkter broderats på koftor i ett samarbete mellan organisationen Talita – en ideell förening som erbjuder stöd och hjälp till kvinnor som utnyttjats i prostitution eller människohandel för sexuella ändamål, modeföretaget och Handarbetets Vänner. Plaggets namn: Offerkoftan. 

Ingen klär i en offerkofta och det är dags att vi visar upp hur det osynliga plagget faktiskt ser ut
Offerkoftorna är broderade av Handarbetets Vänner.Offerkoftorna är broderade av Handarbetets Vänner.Offerkoftorna är broderade av Handarbetets Vänner.
Offerkoftorna är broderade av Handarbetets Vänner. Foto: Hope Stockholm

- Mode är ett sätt för människor att visa vilka de är och vad de står för. Offerkoftan är en trend som för få pratar om men som är viktig att uppmärksamma. Ingen klär i en offerkofta och det är dags att vi visar upp hur det osynliga plagget faktiskt ser ut, säger Emma Fällman, marknadschef på Hope, i ett pressmeddelande.

- Ursäkterna är både upprörande och absurda på samma gång. De är ett bevis på att männen inte tar ansvar för sina egna handlingar och gör sig själva till offer, i stället för att tänka på de kvinnor som de utnyttjat. I stället hänvisar man till omständigheter som om dessa skulle göra det mer okej att köpa sex, säger Anna Sander och Josephine Appelqvist som grundat Talita i samma pressmeddelande. 

Kollektionen består av fyra offerkoftor varav en kommer auktioneras ut i välgörande syfte från och med i dag och till strax efter jul. Pengarna går oavkortat till Talitas uppsökande och rehabiliterande arbete.  

LÄS MER ÅRET SOM GÅTT | Kardashians 14 största snackisar 2022
LÄS MER
Horoskop 2023 – så blir ditt år med fokus på kärlek, karriär och ekonomi