Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Onitsuka Tiger x Martin Bergström

Inte nog med att det japanska sneakersmärket Onitsuka Tiger lanserar sin sommarkollektion i Sverige för första gången. Den svenske konstnären och modeskaparen Martin Bergström har dessutom gjort en illustration till märket. Tanken är att butiker som säljer Onitsuka Tiger ska visa illustrationen i skyltfönster och bilden kommer även tryckas på ett gäng tygkassar.

Det klassiska skomärket Onitsuka Tiger grundades redan 1949 av Kihachiro Onitsuka och under de 60 år som gått har de designat många sneakersklassiker som till exempel "Ok Basketball shoe".

Martin Bergström har i sin tur lika många strängar på sin lyra som han har järn i elden. Förutom egna klädkollektioner har han bland annat formgivit ett nytt mönster åt Carl Malmstens klassiska fåtölj jättepaddan från 1934. Och under våren har hans klädkreationer till den skandalomsusade fotografen Nathalia Edenmont visats på Borås konstmuseum.

Är man nyfiken på Onitsuka Tigers vår- och sommarkollektion bör man kika förbi butiker som Sneakersnstuf, Nilson, Shoeline, NK Fourfield, Red Devil och Shelta. Naturligtvis ska man då också spana efter Martin Bergströms illustration.

AV: Elin Sunehed