Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Får du ont i fötterna av klackar? Följ det här tipset och slipp smärtan!Får du ont i fötterna av klackar? Följ det här tipset och slipp smärtan!Får du ont i fötterna av klackar? Följ det här tipset och slipp smärtan!
Får du ont i fötterna av klackar? Följ det här tipset och slipp smärtan! Foto: Jason Lloyd Evans

Ont i fötterna av klackar? Enkla knepet för att slippa smärtan

Får du lätt ont i fötterna av en hel dag i snygga klackar? Det finns ett enkelt knep som hjälper dig att slippa smärtan – och det stavas tejp.

Sällan är glada fötter och höga klackar två fraser som hör ihop. Det är nästan mer regel än undantag att klackar får fötterna att tröttna totalt efter en lång dag på stan – men det finns husmorsknep att ta till som gör att du slipper smärtan totalt. 

LÄS OCKSÅ: Höstens hetaste skotrender – stor guide och bästa köpen

Om du faktiskt vill bära favoritklackarna en hel dag (ja, alternativet att inte bära klackar alls är ju en självklar lösning) rapporterar Who What Wear att tejp är lösningen. Använd kirurgisk tejp och tejpa samman den tredje och fjärde tån (räknat från stortån, motsvarande lång- och ringfinger på handen). 

Mellan tredje och fjärde tån går en nerv som hamnar i kläm när du går på den (läs: när du går i högklackat) men när du tejpar samman tårna lättar trycket på nerven och smärtan lindras och kan till och med undvikas totalt (vi har testat!). 

Fyra andra smarta knep för att slippa ont i fötterna av klackar

1. Köp aldrig obekväma skor
Det må vara uppenbart – men vi har alla gjort det. Köp aldrig ett par skor som är obekväma redan första gången du testar dem, det kommer inte bli bättre.

2. Använd gel-inlägg
Det finns en uppsjö smarta gel-inlägg som du kan stoppa i skon, beroende på var det gör ont. 

Platå gör klacken lägre.Platå gör klacken lägre.Platå gör klacken lägre.
Platå gör klacken lägre. Foto: All Rights Reserved - Francesco Gili

3. Se över höjden på klacken
Höga klackar är givetvis subjektivt beroende på vad du är van vid. En liten platå framtill gör själva klacken förhållandevis lägre och ger mindre tryck på fotsulan, vilket ofta är roten till smärtan. Håll dig till en klackhöjd som du tycker är bekväm och svindla inte iväg på för höga höjder! 

4. Testa ut vilken höjd på klackar som passar dig
Det finns ett välbeprövat knep som avslöjar om klacken passar din längd. Ställ dig på tå när du står i klackskorna – om du inte får ett mellanrum på två centimeter mellan klacken och hälen är klacken för hög och kommer förmodligen göra ont efter en stunds användning.

LÄS OCKSÅ: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)