Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

& Other Stories i designsamarbete med Toms – se kollektionen här

Nytolkningar av klassiker och plagg inspirerad av Venice Beach i Kalifornien. Med fokus på välgörenhet släpper & Other Stories i dag en kollektion tillsammans med skomärket Toms.

Det är den amerikanska modeikonen Erin Wasson som är ansiktet utåt för designsamarbetet mellan & Other Stories och Toms. Kollektionen känns väldigt Kalifornien med bohemiska klänningar och saltstänkta strandlockar.

Toms är känd för sin "one for one-modell" vilket betyder ett par sålda Toms-skor alltid ska generera ett par nya skor till ett behövande barn.

I samarbetet med & Other Stories fortsätter välgörenheten: För varje sålt plagg ur kollektionen stödjer & Other Stories engelskastudier för unga kvinnor i Indien.

Foto: Hedlund Fredrik (SESTORIES)

I den nya kollektionen har & Other Stories jobbat med färg och mönster och omvandlat fyra av Toms skomodeller: de klassiska slip in-skorna "Alpargata" och sandalerna "Lexie" – men också två helt nya modeller: ett par mockabehandlade slip in-skor och en mockasinmodell.

Bland plaggen finns nyckelplagg som sköna klänningar, lager på lager-vänliga kimonos och en dekorerad väst.

Kollektionen släpps i & Other Stories butik på Biblioteksgatan 11 i Stockholm, och online hos både Toms och & Other Stories tisdagen den 11 april.