Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Styla dina höga stövlar på en mängd olika sätt, stilsäker hela hösten! Här hos Bottega Veneta, Chanel och Bevza.Styla dina höga stövlar på en mängd olika sätt, stilsäker hela hösten! Här hos Bottega Veneta, Chanel och Bevza.Styla dina höga stövlar på en mängd olika sätt, stilsäker hela hösten! Här hos Bottega Veneta, Chanel och Bevza.
Styla dina höga stövlar på en mängd olika sätt, stilsäker hela hösten! Här hos Bottega Veneta, Chanel och Bevza. Foto: Catwalkpix.com

Höga stövlar är helrätt just nu: 7 snygga over knee-boots

Stövlar är ett hett skomode varje höst, men särskilt hösten 2022. Och den här säsongen får de gärna vara väldigt höga. Lårhöga stövlar har antagit olika form genom åren, och nu är de på tapeten igen. Vi bjuder på stylingknep och de bästa köpen. 

Låt oss presentera en av höstens största skotrender 2022: over knee-boots - höga stövlar som går upp en bit över knät eller hela vägen upp på låret. Hur högt väljer du själv, det finns mängder av varianter i butikerna just nu. Även klacken kommer i olika utförande, bred kort klack, höga klassiska klackar eller med liten taxklack – alla höjder är välkomna. Dessutom är over-the-knee-boots ett utmärkt sätt att hålla sig både trendig och varm i höst, och du matchar dem på oändliga sätt. 

Lårhöga stövlar har synts på flera catwalks för hösten och vintern 2022, bland annat hos  Bottega Veneta, Chanel och Bevza, eller svenska modehuset Acne Studios som i princip visade alla sina looks stylat med lårhöga stövlar.

Passa på redan nu, när kylan kryper sig på, att matcha med en klänning för en höstig look. Eller matcha dina overknee-stövlar, med eller utan klack, med en stickad oversize-tröja eller en lång kappa som syr ihop looken klassiskt och elegant. Vi guidar dig till 7 snygga par lårhöga stövlar i butik just nu.

Stilinspiration: lårhöga stövlar på catwalken

Fyra olika outfits med lårhöga stövlar hos franska Courrèges: med kort klänning för att låta stövlarna ta plats, eller med lång kappa eller midiklänning för en mer nedtonad vardagslook.Fyra olika outfits med lårhöga stövlar hos franska Courrèges: med kort klänning för att låta stövlarna ta plats, eller med lång kappa eller midiklänning för en mer nedtonad vardagslook.Fyra olika outfits med lårhöga stövlar hos franska Courrèges: med kort klänning för att låta stövlarna ta plats, eller med lång kappa eller midiklänning för en mer nedtonad vardagslook.
Fyra olika outfits med lårhöga stövlar hos franska Courrèges: med kort klänning för att låta stövlarna ta plats, eller med lång kappa eller midiklänning för en mer nedtonad vardagslook. Foto: Catwalkpix.com
Styla lårhöga stövlar som Givenchy FW22: med jobboutfiten, festklänningen eller den sporiga vardagslooken.Styla lårhöga stövlar som Givenchy FW22: med jobboutfiten, festklänningen eller den sporiga vardagslooken.Styla lårhöga stövlar som Givenchy FW22: med jobboutfiten, festklänningen eller den sporiga vardagslooken.
Styla lårhöga stövlar som Givenchy FW22: med jobboutfiten, festklänningen eller den sporiga vardagslooken. Foto: Catwalkpix.com

Snyggaste over knee-stövlarna i butik nu:

Lårhöga stövlar från Arket

Stilsäkra overknee-stövlar med rund tå från Arket, i mjukt och stretchigt läder som gör de enkla att dra på. Ett klassiskt par stövlar att vårda och bära länge. Mer info och köp här (länk till Arket).

Over knee-boots i mocka från Mango

Lårhöga svarta stövlar i mockaimitation med beväm klack och fyrkantig tå. Snygga på till vardag och fest. Mer info och köp här (länk till Ellos).

Bruna lårhöga stövlar från Mango

Klassisk klack, något spetsig tå och brunt mjukt tyg gäller för dessa sofistikerade lårhöga stövlar. Mer info och köp här (länk till Boozt).

Svarta over the knee boots från H&M

I en mer budgetvänlig variant finns dessa lårhöga stövlar från H&M i svart konstläder. Rundad tå, klädd blockklack och högt skaft. Den något vida siluetten ger det lilla extra till dessa stövlar. Mer info och köp här (länk till H&M).

Lårhöga stövlar från Zara

Lårhöga stövlar, med spetsig tå och smal klack. I åtsittande tyg. Fina med jeans och en oversize kavaj. Mer info och köp här (länk till Zara).

Chunky stövlar i svart läder från Arket

En sportigare look med dessa grövre kängliknande höga stövlar som når precis ovanför knät. I läder, med sula i gummi. Bekväma och varma nog att ha som vinterskor. Mer info och köp här (länk till Arket).

Lyxiga drömstövlar från Stella McCartney 

För den som vill unna sig en riktigt lyxig höstpresent finns dessa dyrgripar: svarta lårhöga stövlar i mocka, från Isabel Marant, som går en bra bit upp på låret. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).

 

Klassiska svarta over knee-stövlar matchas till fördel med en stickad överdel. Ett annat trendknep är att styla dem med en lång kappa.Klassiska svarta over knee-stövlar matchas till fördel med en stickad överdel. Ett annat trendknep är att styla dem med en lång kappa.Klassiska svarta over knee-stövlar matchas till fördel med en stickad överdel. Ett annat trendknep är att styla dem med en lång kappa.
Klassiska svarta over knee-stövlar matchas till fördel med en stickad överdel. Ett annat trendknep är att styla dem med en lång kappa. Foto: Catwalkpix.com

LÄS MER: Stilsäkra värmare – här är ytterplaggen att satsa på i höst 

LÄS MER: Snygga midiklänningar att starta hösten i – här är våra favoriter just nu! 

LÄS MER: Stilexperten Monika Kichau: ”Så hittar du din jeansstil”