Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: .All photographs from the collection A/W11 are pr

Pablo Ramirez SS12

Pablo Ramírez design står i stor kontrast till det som vi ofta kallar "svensk mode". Men genom ett utbyte som Mercedes-Benz Fashion Week står för fick vi svenskar chansen att ta en närmare titt på den argentinske designerns skapelser under gårdagen. 

Tankarna går till Louis Vuittons två senaste höstkollektioner och även en bit Yves Saint Laurent-referenser dyker upp. Vita peter pan-kragar, tillsammans med svarta klänningar ser vi i Louis Vuittons höstkollektion 2011, medan de vida 1950-talsinspirerade klänningarna påminner om Louis Vuittons höstkollektion 2010. Om vi ska fortsätta på liknelsespåret, så kan de nunnelikande plaggen förknippas med vad vi såg på Yves Saint Laurens catwalk för hösten 2010 ...

Stärkta kragar, svarta klänningar och hembiträdesliknande uniformer utgör Pablo Ramírezs kollektion "L'ecole". Inte helt förvånande, med tanken på inspirationen som kommer från hans katolska skolgång.

Pablo Ramírezs kollektion är spännande på grund av att den är så annorlunda jämfört med allt annat som visas under Mercedes-Benz Fashion Week. Men kanske en aning svårburen!?

Se hela kollektionen från Pablo Ramirez genom att klicka på bilderna till höger. 

Denna artikel uppdateras inom kort.

Foto: Kristian Löveborg