Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Palazzobyxan har vida ben ända från höften och är ofta nästan oversize i sin silhuett. Signifikant för denna sommarbyxa är också snyggt fall och lätta flödande material.
Palazzobyxan har vida ben ända från höften och är ofta nästan oversize i sin silhuett. Signifikant för denna sommarbyxa är också snyggt fall och lätta flödande material.
Palazzobyxan har vida ben ända från höften och är ofta nästan oversize i sin silhuett. Signifikant för denna sommarbyxa är också snyggt fall och lätta flödande material.
Palazzobyxan har vida ben ända från höften och är ofta nästan oversize i sin silhuett. Signifikant för denna sommarbyxa är också snyggt fall och lätta flödande material. Foto: Jason Lloyd Evans

Palazzobyxan – perfekta byxor för sommar och höst!

Palazzo byxor, de vida byxorna med snyggt fall har varit en återkommande sommartrend länge och vi kan inte tänka oss en snyggare sommarbyxa! Det bästa är att palazzobyxan även hänger med i höst, och då kan du styla dem med stickad tröja eller kavaj. Här är 8 snygga par palazzobyxor vi gärna hänger på oss redan nu! 

De vida sommarbyxorna som kallas palazzobyxor blev populära på 60-talet när kvinnor som inte ville ha kjol eller klänning började bära dem under de varma sommarmånaderna. De är ofta gjorda i luftiga och lätta material och är benen är vida från höften och hela vägen ned. Detta ger byxan en flödande och elegant look. Självklart kan man bära palazzo byxor även under höst och vinter. Den vida byxan syns även i höst i ull och andra tjockare material, à la 40-talet. Men vi gillar även materialmixen av en snygg byxa i tex satin, matchad med en grovt stickad tröja och chunky sneakers. Här är 8 snygga palazzobyxor i olika färger som du lätt bär i höst! 

1. Mönstrade palazzobyxor från Zimmermann

Palazzo byxor från Zimmermann.

Statementbyxor! Paisleymönstrade vida byxor från Zimmermann - hur snygga nu på sommaren och in på hösten? Gjorda av naturmaterialet ramie. Mer info och köp här (länk till Net-A-Porter.)  

2. Ljusblå palazzobyxor i linne 

Vida byxor i linne från Kappahl.

Vida byxor i linne från Kappahl i härlig himmelsblå nyans. (Kommer även i fler färger!). Matcha till ett snyggt ärmlöst linne nu i sommar eller en finstickad tröja i höst. Mer info och köp här (länk till Kappahl.)  

3. Palazzo byxor från Missoni 

Palazzobyxa från Missoni.

Kan det bli mer elegant? Vida byxor i klassiskt mönster från Missoni gjord av viskosmix. På med sandalerna för häng på stranden, eller matcha med höga stövlar i höst. Mer info och köp här (länk till Wakakuu.)  

4. Svarta palazzobyxor i viskos från Carin Wester 

Svarta vida byxor från Carin Wester.

Svarta byxor är aldrig fel, och dessa i viskos från Carin Wester passar lika bra på jobbet som på festen. Klä upp med en snygg partytop, eller klä ned den med en enkel piké eller t-shirt. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

Mönstrade palazzobyxor gör sig snyggt även i höst till en stramare kappa eller blazer. Och de funkar lika bra till sneakers som till klackar! Foto: Francesco Gili

5. Ljusa vida byxor i bomull från Cos 

Palazzobyxor från Cos.

Vida byxor i bomull i ljus beige nyans från Cos. Avslappnade nu i sommar till ett linne men kan även kläs upp med en snygg kashmirtröja under svalare kvällar. Mer info och köp här (länk till Cos.)  

6. Zebramönstrade vida byxor från Indiska 

Palazzobyxor med zebramönster.

Vi älskar zebramönster – särskilt på sommaren! Vida byxor från Indiska gjorda av viskos och elastan. Dessa drar vi på oss över baddräkten på sommaren, och matchar till en oversize kavaj i höst. Mer info och köp här (länk till Indiska.)  

7. Vida palazzobyxor i satin 

Vida palazzobyxor från Lindex.

Vida palazzobyxor i något kortare modell från Lindex. Kommer i flera olika mönster och även i helsvart. Gjorda av satin i polyester, så ger en skimrande snygg look! Mer info och köp här (länk till Lindex).  

8. Plisserade palazzobyxor från Stockh Lm Studio

Mönstrade palazzobyxor gjord i oregelbunden plisserad jersey av återvunnen polyester. Kommer från Stockho Lm Studio och det finns även en passande top till i samma mönster om du vill ha ett snyggt matchande palazzo-set! Mer info och köp här (länk till MQ.)  

LÄS MER: Här hittar du sommarens bästa reor!