Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Givenchy Fall Winter 2022 & Audrey Hepburn i Frukost på Tiffany's (1961)Givenchy Fall Winter 2022 & Audrey Hepburn i Frukost på Tiffany's (1961)Givenchy Fall Winter 2022 & Audrey Hepburn i Frukost på Tiffany's (1961)
Givenchy Fall Winter 2022 & Audrey Hepburn i Frukost på Tiffany's (1961) Foto: Getty Images / Getty Images

Maxade pärlor: Audrey Hepburn går igen i höstmodet 2022

Som alltid ekar referenserna från en svunnen tid i vårt samtida mode. Hos Givenchy har Audrey Hepburns pärlor från Frukost på Tiffany's lyfts fram i ljuset igen. 

Filmen Frukost på Tiffany’s (1961) med Audrey Hepburn i huvudrollen må, med dagens ögon, ha en del tveksamma inslag. Men något som inte svajade vare sig nu eller då är Audrey Hepburns garderob och grace. Gracen tillskriver vi Audrey själv, men Holly Golightlys (Hepburns karaktär) garderob tillskriver vi designern Hubert de Givenchy (1927-2018).

Audrey Hepburn som Holly Golightly i Frukost på Tiffanyäs (1961).Audrey Hepburn som Holly Golightly i Frukost på Tiffanyäs (1961).Audrey Hepburn som Holly Golightly i Frukost på Tiffanyäs (1961).
Audrey Hepburn som Holly Golightly i Frukost på Tiffanyäs (1961). Foto: DONALDSON COLLECTION / GETTY IMAGES MOVIEPIX

På modehuset Givenchy heter den kreativa chefen i dag Matthew M. Williams – det är hans andra kollektion som strax finns i butik. Som det förväntas av nytillsatta kreativa krafter i legendariska modehus så har han inlett sin karriär för märket genom att djupdyka i arkiven för att hitta inspiration från svunna tiders Givenchy-skapelser. Det blev en av modehusets mest kända looker som talade till Williams: Audrey Hepburns lilla svarta med det maxade pärlsmycket.

En modern Audrey Hepburn på catwalken för Givenchy Fall winter 2022.En modern Audrey Hepburn på catwalken för Givenchy Fall winter 2022.En modern Audrey Hepburn på catwalken för Givenchy Fall winter 2022.
En modern Audrey Hepburn på catwalken för Givenchy Fall winter 2022. Foto: DOMINIQUE CHARRIAU / WIREIMAGE

 I Matthew M. Williams regi blir pärlorna ännu större i höst, och dessutom förflyttar de sig även bort från smyckesskrinet och dekorerar i höst även toppar och jeans. Räkna med pärlor som dekoration på plagg och accessoarer även i de betydligt billigare segmenten när festsäsongen nalkas.   

Pärlor på jeans spår vi se mer av senare i höst.Pärlor på jeans spår vi se mer av senare i höst.Pärlor på jeans spår vi se mer av senare i höst.
Pärlor på jeans spår vi se mer av senare i höst. Foto: Catwalkpix.com

LÄS MER Tiffany & Co: Romantik och kvinnliga designstjärnor på ny utställning

LÄS MER Pärlor: 10 gnistrande historier (som du vill berätta på nästa middag)

LÄS MER Carolyn Bessette Kennedys Prada-väska har återlanserats