Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Populäraste plaggen att köpa second hand – här är höstens topplistor

Är du på jakt efter en ny vinterjacka? Eller vill du tjäna några extra slantar på de där skorna du köpte dyrt förra året men bara har använt en gång? Då är det läge att slå till! Scrolla ner för att se topplistorna över plaggen och modemärkena som är populärast på Blocket just nu.

I takt med att det blir allt kallare ute ökar annonseringen av värmande kläder på andrahandssajter som Blocket. Framförallt är det jackor och skor som svenskarna är på jakt efter just nu.

– Årstidsbytet får svenska folket att rensa ut sina garderober och gå på jakt efter nya höstfynd som passar de lägre temperaturerna. Genom att sälja vidare sådant som inte används längre och köpa second hand av andra så kan höstens shopping bli ett nollsummespel. Här finns tusenlappar att spara, säger Elin Mattsson, presskontakt på Blocket.

LÄS OCKSÅ: 9 knep som gör det lättare att rensa garderoben

En fjärdedel av annonserna inom kläder och skor på Blocket säljs just nu inom ett dygn och 65 procent säljs inom en vecka. De populäraste modevarumärkena är Acne, Odd Molly och Gant.

– Vi kan se ett samband mellan sökningar på plagg och varumärken. Vi har just nu många sökningar på skor, jackor och kappor på Blocket, samtidigt som vi kan se att många söker efter varumärken som Barbour och Fjällräven som är populära som höstjackor när det börjar bli kallare, säger Elin Mattsson.

LÄS OCKSÅ: Höstens 25 snyggaste jackor (som också håller värmen i vinter!)

Topp 10 mest sökta plaggen på Blocket just nu:

1. Skor

2. Stövlar

3. Skinnjacka

4. Gummistövlar

5. Jacka

6. Kappa

7. Klänning

8. Rock

9. Boots

10. Vinterjacka

Topp 10 mest sökta modemärkena på Blocket just nu:

1. Acne

2. Odd Molly

3. Gant

4. Ralph Lauren

5. Adidas

6. Barbour

7. Fjällräven

8. Nike

9. Burberry

10. Supreme

LÄS OCKSÅ: Höstens viktigaste trender – allt du behöver veta om höstmodet 2016