Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT BILD

Prinsessornas klänningar från kungliga dopet – här är designerna bakom skapelserna

Det var länge sen så många kungliga prinsar och prinsessor samlades som under prins Julians dop i Stockholm i helgen som gick. Och de tre prinsessorna Sofia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine visade upp sig i somriga och eleganta klänningar med en gemensam nämnare: blommor! Här kan du läsa var klänningarna kommer ifrån. 

Hela den svenska kungliga familjen samlades i helgen under prins Julians dop på Drottningholms slottskyrka, något som inte hänt på över ett år. Prinsessan Sofia med huvudpersonen, lilla prins Julian, bar en vacker vit klänning med blommigt mönster från Etro och valde en stor rosett i håret. Blommor såg vi också i prinsessan Madeleines och kronprinsessan Victorias klänningar. Här kan du läsa mer om dem: 

Prinsessan Sofias klänning kommer från Etro 

Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip med lilla prins Julian, hertig av Halland. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia valde en vit klänning från italienska modehuset Etro med tryckta blommor, empireskärning, långa ärmar och maxilängd. Blommorna och mönstret runt V-ringningen hade en folkloristisk touch, något som Etro är känd för. Mer info och köp här (länk till Farfetch.)  

Kronprinsessan Victoria i klänning från By Malina 

Kronprinsessan Victoria med familj; prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel på Julians dop. Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan valde en klänning från svenska designern By Malina, Adele dress, med långa ärmar, volang nedtill och knyt framtill. Den har ett vackert botaniskt mönster med blommor och växter. Mer info och köp här (länk till By Malina.)  

Prinsessan Madeleine i klänning från Zimmermann 

Prinsessan Madeleine med prins Nicolas, prinsessan Adrienne, prinsessan Leonore och maken Chris O'Neill. Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleines klänning kommer från Zimmermann och är en vacker skapelse med blommor i blått, flera lager av volanger och också långa ärmar. Vadlång och med snyggt knyt i midjan. Mer info och köp här (länk till Farfetch) 

Drottning Silvia strålade i mintgrönt

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Och mamma Silvia strålade också på Julians dop, i ljus mintgrön dräkt med vacker rosett på bröstet och matchande pillerburk. 

LÄS MER: Prinsessan Sofias vackra vardagsväska - ett budgetkap från Åhléns.