Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Proteser går nu att få i många snygga utföranden.
Proteser går nu att få i många snygga utföranden.
Proteser går nu att få i många snygga utföranden.
Proteser går nu att få i många snygga utföranden. Foto: Anatomic Studios

Protesen blir modeaccessoar

Allt fler vill utmana modemarknaden. Svenska Anatomic Studios förvandlar proteser till personliga modeaccessoarer med hjälp av 3D-teknik. Linn Wiklund Wandrup har talat med grundarna. 

– Vi tror på design som hyllar den unika människokroppen och stilen hos den person som bär våra produkter, det säger Emelie Strömshed, creative director och Christian Veraeus, ortopedingenjör, grundare till varumärket.

Uppkomsten till Anatomic Studios grundar sig i en efterfrågan från protesanvändare. 

– Det är en väldigt funktionsdriven bransch, och där går utvecklingen stadigt framåt men när det kommer till valfrihet och utrymme för användarna att själva påverka till exempel utseendet så finns ett stort tomrum på marknaden.

I dag erbjuder Anatomic Studios proteser i 16 utföranden, men du kan också beställa en helt skräddarsydd design efter sina egna önskemål.

– Vi vill att du ska kunna anpassa utseendet på din protes beroende på tillfälle, precis som du byter skor och kläder beroende på om man ska till jobbet, till gymmet eller på fest. 

Grundarna av Anatomic Studios, Christian Veraeus och Emelie Strömshed. Foto: Anatomic Studios

Vad hoppas ni på i framtiden?

– Vi vill se fler hjälpmedelsanvändare på catwalken och i modekampanjer, och där tror vi det är enormt viktigt att få med de mer etablerade modemärkena. Det hade så klart varit jättespännande att ta fram ett samarbeta kring just detta med något av våra skandinaviska mode- och accessoarmärken, avslutar Emelie och Christian.

LÄS MER Designern Louise Linderoth gör mode för rörelsehindrade