Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skådespelerskan Julianne Moore gjorde entré i en vacker paljettprydd dress från Valentino i skirt material.Skådespelerskan Julianne Moore gjorde entré i en vacker paljettprydd dress från Valentino i skirt material.Skådespelerskan Julianne Moore gjorde entré i en vacker paljettprydd dress från Valentino i skirt material.
Skådespelerskan Julianne Moore gjorde entré i en vacker paljettprydd dress från Valentino i skirt material. Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

De vackraste klänningarna från Venice Film Festival 2022

Venedigs årliga filmfestival är i gång och bjuder oss i vanlig ordning på glammiga modeögonblick. Vi listar de vackraste klänningarna från filmfestivalens röda matta 2022. 

Venice Film Festival är en av de mest glamourösa – och paparazzitäta – festivalerna i världen, och under två intensiva veckor kommer nu Hollywoods främsta talanger inta staden. Men stjärnorna dyker inte bara upp för att marknadsföra sina nya filmer, utan också för att ge oss ett och annat stilögonblick iklädda de allra lyxigaste kreationerna. Det är med andra ord lika mycket ett spektakel för modeälskare som det är för filmfantaster. 

Under invigningsdagen glänste bland annat skådespelaren Julianne Moore – som dessutom är festivalens jurypresident i år – i en dramatiskt och skir klänning från Valentino med glitterryck som bars över en body i svart. Skrolla vidare för att se vad kändisarna bar på röda mattan. 

Det bästa från röda mattan 

Cate Blanchett

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Cate Blanchett gjorde en blomstrande debut på filmfestivalens röda matta. Till premiären av nya dramafilmen Tár, där hon spelar huvudrollen, bar hollywoodstjärnan en en svart, axelbandslös jumpsuit från Schiaparelli med en explosion av blommor som kikade fram under överdelen. 

Nina Hoss

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Tyska stjärnan Nina Hoss, också aktuell i filmen Tár, bländade kamerorna i en gnistrande trench coat-klänning. 

Jodie Turner-Smith

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Under festivalens andra dag stal Jodie Turner-Smith ännu en gång rampljuset. Men denna gång i en färgsprakande och dramatiska siluett som, minst sagt, tog plats på röda mattan. 

Tessa Thompson

Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Även Tessa Thompson gav oss ett rejält modespektakel. I denna förtrollande kreation från Elie Saab, gjorde hon entré som stilfullt gick ton i ton med röda mattan. 

Julianne Moore

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Här har vi en donna som sannerligen vet hur man gör en stilfull röda mattan-entré! Julianne Moore återvände till festivalen andra dag i denna, något vågade men oerhört tjusiga sammetsdröm från Armani Privé som förgylldes med påkostade smycken från Cartier.

Alessandra Ambrosio

Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Modellen Alessandra Ambrosios bjöd på en paljettprydd look under festivalens andra dag. Den eleganta siluetten och de skimrande tonerna i blått går i en äkra italiensk och glamourös stil. 

Rocio Munoz Morales

Foto: CLAUDIO ONORATI / ANSA

Spanska skådespelerskan Rocio Munoz Morales glittrade även hon på röda mattan. Den fransprydda klänningen i metallic och matchande klackar gav starka 20-talsvibbar. 

Julianne Moore

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Under filmfestivalens första dag gjorde Julianne Moore, årets jurypresident, en storslagen entré i denna vackra paljettprydda dress från Valentino i skirt material. 

Jodie Turner-Smith

Foto: CLAUDIO ONORATI / ANSA

Skådespelerskan Jodie Turner-Smith, aktuell med filmen White Noise, dök upp på öppningsceremonin i en skimrande klänning från Gucci. 

Tessa Thompson

Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelerskan Tessa Thompson i en skulptural och spännande vintageklänning från Armani Privé och klackar från Giuseppe Zanotti. 

Hillary Clinton

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton, som var på plats för att marknadsföra serien Gutsy som är baserad på hennes bok The Book of Gutsy Women, intog röda mattan i denna ljusblå kaftan med ledig siluett. 

Isabeli Fontana

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Modellen Isabeli Fontana bar kvällen till ära en vit kort klänning med enkelt snitt och dramatiskt släp. 

Barbara Palvin

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Modellen Barbara Palvin glittrade i vintage-haute couture från Armani Privé. 

Grace Elizabeth

Foto: Daniele Cifala / SplashNews.com / STELLA Pictures / Splash News

Modellen, Grace Elizabeth, i en fantastisk vit chiffongklänning från Alberta Ferretti matchat med ett diamantprytt halsband. 

Catherine Deneuve

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Franska skådespelerskan, Catherine Deneuve, i smickrande röd klänning från Saint Laurent och klackar från Manolo Blahnik. 

Alessandra Ambrosio

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Alessandra Ambrosio i en iögonfallande chiffongklänning från italienska Ermanno Scervino i siden med blommiga detaljer och matchande släp.

Madisin Rian

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Modellen Madisin Rian i en slående vacker vintageklänning i sammet från Armani Privé. 

Mariacarla Boscono

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Italienska modellen Mariacarla Boscono gjorde minst sagt en uppseendeväckande entré i denna vågade chiffongklänning i svart från Jean Paul Gaultier. 

Raffey Cassidy

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Skådespelerskan Raffey Cassidy, aktuell med nya filmen White Noise, i en fjäderklädd glitterklänning från Valentino som stylats med strumpbyxor i nät. 

Greta Gerwig

Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Greta Gerwig, som spelar en av huvudkaraktärerna i White Noise, bar en svart graciös klänning till premiären. 

Melanie Laurent

Foto: Dave Bedrosian / ddp

Fransk skådespelerskan och regissören Melanie Laurent iklädd en snygg rosa klänning med pastellgröna detaljer signerad Gucci.

Rocio Munoz Morales

Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

Rocio Munoz Morales intog röda mattans första dag i en elegant tvåfärgad klänning med stilfullt skärp i midjan. 

LÄS MER: MTV Video Music Awards 2022: Det bar stjärnorna på röda mattan 

LÄS MER: Filmfestivalen i Cannes – här är årets toppklänningar! 

LÄS MER: Nakentrenden på röda mattan har nått en ny nivå