Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

The Crown-stjärnans Emmy-look delar publiken: ”Liknar Handmaid's Tale”

Emma Corrin spelar Lady Diana Specer i Netflix-succén The Crown. Men det var ingen prinsesslik klänning som Emma bar under Emmy-galan – och reaktionerna är övervägande negativa. 

Emma Corrin, som fick sitt genomslag i succéserien The Crown på Netflix, var segertippad till en Emmy i kategorin Outstanding Lead Actress In A Drama Series. Emmas stjärnstatus steg mot skyarna när hon på ett ypperligt sätt porträttlikt spelade en ung Lady Diana Spencer, sedermera Prinsessan Diana, och hennes nyvunna kändisskap har gjort att hon har prytt omslaget till flertalet magasin, bland dem brittiska Vogue. 

Emma Corrin på omslaget av brittiska Vogue i oktober 2020.Emma Corrin på omslaget av brittiska Vogue i oktober 2020.Emma Corrin på omslaget av brittiska Vogue i oktober 2020.
Emma Corrin på omslaget av brittiska Vogue i oktober 2020. Foto: Vogue UK

Emma har sedan hon hamnade i rampljuset även hon visat sig vara en person med ett stort modeintresse. Men där mode för en del personer är ”snygga kläder”, är mode för de mest intresserade något ofta mer komplicerat och utmanande. Mode behöver inte alltid svara snyggt, däremot gärna tankeväckande och pusha gränser. 

Mode behöver inte alltid svara snyggt, däremot gärna tankeväckande och pusha gränser.

Att Emma Corrin tillhör den senare skaran visade hon då hon anlände till Emmy-galans röda matta i London i en ljust gul skapelse av det italienska modehuset Miu Miu, som en gång startade som ett undermärke till Prada – men som i dag sedan länge står på egna ben. Emma bar en förhållandevis enkel klänning, men på ett sätt som ändå gjorde den till en av galans mest omdiskuterade då hon bar en tillhörande huva, långa handskar med avklippta fingrar som visade en mycket iögonfallande manikyr med långa, spetsiga naglar som var målade i mörk färg. 

Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Emma Corrins klänning är både utskälld och hyllad

När Damernas Världs redaktion ber dem av läsarna som är medlemmar i vår Facebook-grupp Damernas Värld Stiklubb (det är gratis att ansluta sig, gör det här) att ge sina reaktioner på Emma Corrins klänning, visar det sig att de allra flesta inte tycker att Miu Miu-klänningen och dess tillhörande accessoarer passar på en röd matta. Majoriteten tycker inte att den är speciellt upphetsande – och Damernas Värld Stilklubb-medlemmen Lena Månson drar paralleller till klädseln i Margaret Atwoods roman (som även filmatiserats) A Handmaid’s Tale

Emma Corrins look på Emmy-galan 2021 fick Damernas Världs läsare att dra paralleller till A Handmaid’s Tale, här personifierat av Elisabeth Moss som spelar huvudrollen i serien som skapats av Margaret Atwoods roman.Emma Corrins look på Emmy-galan 2021 fick Damernas Världs läsare att dra paralleller till A Handmaid’s Tale, här personifierat av Elisabeth Moss som spelar huvudrollen i serien som skapats av Margaret Atwoods roman.Emma Corrins look på Emmy-galan 2021 fick Damernas Världs läsare att dra paralleller till A Handmaid’s Tale, här personifierat av Elisabeth Moss som spelar huvudrollen i serien som skapats av Margaret Atwoods roman.
Emma Corrins look på Emmy-galan 2021 fick Damernas Världs läsare att dra paralleller till A Handmaid’s Tale, här personifierat av Elisabeth Moss som spelar huvudrollen i serien som skapats av Margaret Atwoods roman. Foto: TT & HBO
Tänkte direkt på Handmaid’s Tale. Jag vet inte hur mycket de får bestämma själva om vad de har på sig, men om jag fick gå på gala så skulle jag vara mig galaklädd.

”Totalt smaklöst”, ”Ser ut som en nykläckt kyckling och vildvittra blandat”, ”Sålt smöret och tappat pengarna”, ”Vem är stylisten som får sparken efter detta?”, är några av kommentarerna. 

”Så himla fult. Men uppnår sitt syfte angående uppmärksamhet. Man får nog inse att vackert och snyggt inte är målet här”, skriver Helen Strandberg och sätter möjligen fingret på en viktig sak ring röda mattans lagar. Det gäller att sticka ut. 

Emma Corrin nådde önskad effekt på Emmy-galan 2021

Alla galor har sin egen profil och Emmy-galan tillhör de mer klassiska galorna, medan förra veckans Met-gala däremot har en röda matta som tar mer ut svängarna. Damernas Värld-läsaren Stina Nyman tycker just att denna stass passar bättre just på Met-galan. 

LÄS ÄVEN Met-galan 2021: Det bar stjärnorna på röda mattan

”Huvudsaken är att hon är nöjd med sig själv och sin klädsel”, skriver Sonya Berg och Emma Corrin har faktiskt fans bland de som kommenterat klänningen i Damernas Värld Stilklubb. Bland dem återfinns H&M-profilen Margareta Van Den Bosch: ”Snyggt!” kommenterar hon klänningen. ”Cool som en pistol. Fem häxpipor av fem möjliga”, tycker Anette Ericson och det finns flera som gillar Emma Corrins klädval – även om de är i minoritet. 

”Udda. Varken fult eller snyggt, bara udda”, kommenterar Annika Linder och sammanfattar i grova drag vad Emma Corrin förmodligen hade för avsikt med sin look. 

Cool som en pistol. Fem häxpipor av fem möjliga!

Emma Corrins manikyr påvisade att hösten är här. Det var nagelskulptören Simone ”Simmy Cummings” som stod bakom looken med Emmas mörka, långa naglar med gotisk känsla. Även om dessa var väldigt extrema, så ger de uttryck för något som hösten alltid ger upphov till: Ett sug efter en mer dramatisk skönhetslook efter sommarens skira looker. 

Foto: Emma Corrins Instagram @emmalouisecorrinFoto: Emma Corrins Instagram @emmalouisecorrinFoto: Emma Corrins Instagram @emmalouisecorrin
Foto: Emma Corrins Instagram @emmalouisecorrin

 

LÄS ÄVEN Kvinnorna över 50 som var bäst klädda på Emmy-galans röda matta

Vill även du diskutera mode i Damernas Värld Stiklubb på Facebook? Gå med här (det är förstås helt gratis).