Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Se klänningstrenden som får stjärnorna att visa bh:n på röda mattan.Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Se klänningstrenden som får stjärnorna att visa bh:n på röda mattan.Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Se klänningstrenden som får stjärnorna att visa bh:n på röda mattan.
1 AV 2
30(!) naken-outfits från Vanity fairs efterfest
2 AV 2
Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Se klänningstrenden som får stjärnorna att visa bh:n på röda mattan.

Efter synliga stringtrosan – nu ska bh:n synas

På de glammiga röda mattorna ser vi nu ännu en trend från det avklädda 00-talet ta plats. Efter den synliga stringtrosan har nu bh:n tagit över stafettpinnen och vill synas – mycket eller bara lite.  

Det avklädda modet har regerat ett tag och det finns det inga som helst tecken på att trenden håller på att klinga av – i alla fall inte om man tittar på de röda mattorna och deras kändisar. Tunna material som är så pass genomskinliga att man ser underkläderna är en version av trenden. Och den synliga stringtrosan som skymtar över de låga byxlinningarna eller under avslöjande cut outs har gjort en stark comeback efter 20 års frånvaro. Och visst känner vi igen även igen den synliga bh:n från 2000-talet, som när Naomi Campbell gick Dolce & Gabbanas visning 2005. Och förra året såg vi att comebacken var på väg när modehus som Givenchy, Versace och Valentino lät bh:ar kika fram på sina runways.

Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Naomi Campbell på catwalken iförd Dolce & Gabbanas vår- och sommarkollektion 2005.Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Naomi Campbell på catwalken iförd Dolce & Gabbanas vår- och sommarkollektion 2005.Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Naomi Campbell på catwalken iförd Dolce & Gabbanas vår- och sommarkollektion 2005.
Synliga underkläder är en del av ”nakenmodet” som gjort comeback. Naomi Campbell på catwalken iförd Dolce & Gabbanas vår- och sommarkollektion 2005. Foto: LUCA BRUNO / AP

LÄS MER: Kim Kardashian eller Naomi Campbell – vem stylade klänningen bäst?

Miu Miu spring summer 2023 & Bottega Veneta fall winter 2022.Miu Miu spring summer 2023 & Bottega Veneta fall winter 2022.Miu Miu spring summer 2023 & Bottega Veneta fall winter 2022.
Miu Miu spring summer 2023 & Bottega Veneta fall winter 2022. Foto: Catwalkpics

Och nu är den alltså här med full kraft. På filmfestivalen i Cannes såg vi flera stjärnor i klänningstrenden med synlig bh, både på och vid sidan av röda mattan. Skådespelaren Sydney Sweeney, som i sann Euphoria-stil  dök upp i lång Miu Miu-slipklänning och blå satin-bh, var först. Därefter såg vi Rosie Huntington-Whiteley, Scarlett Johansson, Cindy Bruna och Ashley Graham anamma trenden i varsin elegant look med bh-detaljer som tittade fram vid bysten. För vi ser faktiskt inte riktiga bh:ar på just dessa stjärnor, utan snarare illusionen av dem, vilket vi även sett i det synliga stringtrose-modet.   

Rosie Huntington-Whiteley bar Fendi Couture i Cannes.Rosie Huntington-Whiteley bar Fendi Couture i Cannes.Rosie Huntington-Whiteley bar Fendi Couture i Cannes.
Rosie Huntington-Whiteley bar Fendi Couture i Cannes. Foto: GENIN NICOLAS/ABACA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Scarlett Johansson på röda mattan i Cannes i rosa klänning från Prada med vit synlig bh.Scarlett Johansson på röda mattan i Cannes i rosa klänning från Prada med vit synlig bh.Scarlett Johansson på röda mattan i Cannes i rosa klänning från Prada med vit synlig bh.
1 AV 2
Scarlett Johansson på röda mattan i Cannes i rosa klänning från Prada med vit synlig bh.
Foto: F.ALTMANN/BABIRADPICTURE/SHUTTE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
2 AV 2
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: Foto: @coveteur / Instagram / Instagram

https://www.instagram.com/p/Cs1tKH7vUvj/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D 

Cindy Bruna på årets filmfestival i Cannes med klänning från Vivienne Westwood.Cindy Bruna på årets filmfestival i Cannes med klänning från Vivienne Westwood.Cindy Bruna på årets filmfestival i Cannes med klänning från Vivienne Westwood.
Cindy Bruna på årets filmfestival i Cannes med klänning från Vivienne Westwood. Foto: Boyer David / ddp
Ashley Graham i en voluminös gråblå klänning från Dolce & Gabbana med svart bh skymtandes.Ashley Graham i en voluminös gråblå klänning från Dolce & Gabbana med svart bh skymtandes.Ashley Graham i en voluminös gråblå klänning från Dolce & Gabbana med svart bh skymtandes.
Ashley Graham i en voluminös gråblå klänning från Dolce & Gabbana med svart bh skymtandes. Foto: SHOOTPIX/ABACA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

För den som vill dra trenden till sin spets finns också en variant där bh:n syns extra tydligt, tack vare en extravagant urringning. Där satsar stjärnorna ofta på en bh extra allt, som gärna får bli outfitens huvudnummer.

Rosen har trendat i år – här även som bh på Tessa Thompson under Vanity Fairs Oscarsfest 2023.Rosen har trendat i år – här även som bh på Tessa Thompson under Vanity Fairs Oscarsfest 2023.Rosen har trendat i år – här även som bh på Tessa Thompson under Vanity Fairs Oscarsfest 2023.
Rosen har trendat i år – här även som bh på Tessa Thompson under Vanity Fairs Oscarsfest 2023. Foto: Jeffrey Mayer / Alamy Stock Photo / https://www.alamy.com
Olivia Wilde i synlig läder-bh på Vanity Fairs Oscarsfest i år.Olivia Wilde i synlig läder-bh på Vanity Fairs Oscarsfest i år.Olivia Wilde i synlig läder-bh på Vanity Fairs Oscarsfest i år.
Olivia Wilde i synlig läder-bh på Vanity Fairs Oscarsfest i år. Foto: NINA PROMMER / EPA

LÄS MER: Synlig stringtrosa gör comeback

LÄS MER: Avklätt är moderätt: 8 underbara trender för 2023