Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jennifer Lopez i den gröna Versaceklänningen på Versace SS20-visingen i MilanoJennifer Lopez i den gröna Versaceklänningen på Versace SS20-visingen i MilanoJennifer Lopez i den gröna Versaceklänningen på Versace SS20-visingen i Milano
Jennifer Lopez i den gröna Versaceklänningen på Versace SS20-visingen i Milano Foto: Jason Lloyd Evans

Jennifer Lopez klänning från Versace välte Internet – två gånger!

Hur många klarar av att göra entréer som får Google att koka? Dessutom två gånger – i samma klänning? Svaret är: Jennifer Lopez. 

Knappt någon minns vem som vann en Grammy året 2000 – men desto fler minns J.Lo i den gröna djungelklänningen skapad av Versace. Då var Jennifer en ny artist och hon kom i sällskap med dåvarande pojkvännen Sean Combs, mer känd som Puff Daddy (som ännu inte bytt namn till P Diddy), en av de riktigt heta hiphopartisterna vid den tiden, till Grammygalan i Los Angeles år 2000. 

Jennifer Lopez i den gröna Versace-klänningen på Grammy-galan 2000.Jennifer Lopez i den gröna Versace-klänningen på Grammy-galan 2000.Jennifer Lopez i den gröna Versace-klänningen på Grammy-galan 2000.
Jennifer Lopez i den gröna Versace-klänningen på Grammy-galan 2000. Foto: Charbonneau/BEI/REX / Copyright (c) 2000 Shutterstock.

Jennifer Lopez gröna klänning från Versace tog priset

Men Puffy fick se kamerorna leta sig bort från honom och riktas rakt mot flickvännen – och klänningen. Djungelklänningen, som idag har en egen sida på Wikipedia, blev en sensation och Versaces nytillträdda chef Donatella Versace fick sin första stora mediala modehit sedan hon övertagit företaget efter sin bror Gianni som mördats i Miami tre år tidigare. Puffy var inte den enda man Lopez fullständigt överglänste – ”Arkiv X”-stjärnan David Duchovny delade ut ett pris tillsammans med sångerskan och sa inledningsvis: ”Det här är den första gången på fem eller sex år då jag är helt säker på att ingen tittar på mig”. Klänningen sägs ha gjort att Jennifer Lopez förvandlades från en i mängden nya artister till en superstjärna. Och inte nog med det – det sägs även att Google uppfann sin bildsök-funktion efter att Internet nästan brakat samman av människor på jakt efter bild på Jennifer Lopez i Versaces djungelklänning. 

LÄS ÄVEN: Julia Roberts bar miljösmart klänning på Oscarsgalan – redan för 20 år sedan.  

Jennifer Lopez gröna klänning från Versace gör comeback

Jennifer Lopez i den berömda gröna djungelklänningen från Versace på Versaces SS20-catwalk under Milanos modevecka.Jennifer Lopez i den berömda gröna djungelklänningen från Versace på Versaces SS20-catwalk under Milanos modevecka.Jennifer Lopez i den berömda gröna djungelklänningen från Versace på Versaces SS20-catwalk under Milanos modevecka.
Jennifer Lopez i den berömda gröna djungelklänningen från Versace på Versaces SS20-catwalk under Milanos modevecka. Foto: Jason Lloyd Evans

Och så … Under Milanos modevecka i september förra året händer det igen. I visningslokalen hörs en röst be Google att visa bilder på den gröna klänningen, varpå bildskärmarna i lokalen strax växlar om till den då nästan 20 år gamla bilden från Grammy-galan. Snart hörs Donatella Versaces röst i högtalarna – hon ber att få se ”the real deal” . Och boom! Ut på catwalken sveper Jennifer Lopez självsäkert ut i sin gröna Versace-klänning (som varit i hennes ägo sedan hon bar den första gången, en replika finns utställd på Grammy-museet i Los Angeles).

LÄS ÄVEN: De 11 vackraste budgetklänningarna utsedd av DV:s redaktör.

Än en gång får Googles Images jobba hårt. Och dagens digitala älskling, Instagram, tas snudd på över helt av bilder eller filmupptagningar på Jennifer Lopez – i dag 50 år, i en 20 år gammal klänning. Lite äldre är äldst – det gäller såväl ikoner som klänningar. 

LÄS ÄVEN: Michelle Obama chockade med budgetmode på statsbesök.