Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det har ryktats om att Marilyn Monroes klänning, som Kim Kardashian bar inför årets Met-gala, har skadats.Det har ryktats om att Marilyn Monroes klänning, som Kim Kardashian bar inför årets Met-gala, har skadats.Det har ryktats om att Marilyn Monroes klänning, som Kim Kardashian bar inför årets Met-gala, har skadats.
Det har ryktats om att Marilyn Monroes klänning, som Kim Kardashian bar inför årets Met-gala, har skadats. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Museet förnekar: Kim Kardashian har inte skadat Marilyn Monroes klänning

Det omskrivna ryktet om att Marilyns ikoniska klänning blivit skadad efter att Kim Kardashian burit den till årets Met Gala förnekas nu av ägaren.  

Ingen älskar en Met Gala-överraskning mer än Kim Kardashian. Inför årets stora röda mattan-entré sparade hon inte på krutet, och dök upp iklädd Marilyn Monroes ikoniska ”Happy Birthday, Mr. President”-klänning, som skräddarsytts till skådespelerskan 1962. Stjärnan berättar att hon behövde tappa 7 kg för att kunna få på sig den historiska klänningen – men valde ändå att byta om till en replika under festen för att kunna röra sig fritt utan att oroa sig över skador. 

– Jag har stor respekt för klänningen och vad den betyder för amerikansk historia. Jag skulle aldrig vilja sitta i den, äta i den eller riskera att skada den, sa hon till Vogue i samband med festen.

Marilyn Monroe i klänningen 1962 (till vänster) och Kim Kardashian i klänningen 2022 (till höger).Marilyn Monroe i klänningen 1962 (till vänster) och Kim Kardashian i klänningen 2022 (till höger).Marilyn Monroe i klänningen 1962 (till vänster) och Kim Kardashian i klänningen 2022 (till höger).
Marilyn Monroe i klänningen 1962 (till vänster) och Kim Kardashian i klänningen 2022 (till höger). Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Bilder tyder på att den ikoniska klänningen blivit skadad

När bilder på klänningen, där tecken på skador fanns, började florera var det många som menade att det var Kims röda mattan-entré som orsakat detta. 

https://www.instagram.com/p/Cev-Ur4Lfas/?hidecaption=true

 

Det var Scott Fortner, världens största samlare av Marilyn Monroes privata ägodelar och personen bakom Instagram-kontot @marilynmonroecollection, som publicerade nya bilder av klänningen som tyder på att den fått revor, och att flera kristaller saknas eller hänger löst. Samtidigt publiceras bilder från 2016 som visar att det vid den tidspunkten inte fanns några som helst tecken på skador – vilket enligt många är bevis på att de uppstått när Kim burit den. 

Marilyn Monroe-fansen rasar

Miljontals Marilyn Monroe-fans var rasande över nyheten om att klänningen eventuellt gått sönder, och många menade att hon förstört ett historiskt konstverk. 

– Det här var en tidlös och ikonisk artefakt som har förstörts, twittrade en upprörd person efter nyheten. 

Museet förnekar ryktet

Museet som lånade ut klänningen till stjärnan, Ripley's Believe It Or Not!, säger att beslutet att låta Kim bära det historiska plagget var väl genomtänkt och att försiktighetsåtgärder vidtogs för att förhindra eventuella skador. Nu har museet även utfärdat ett uttalande där de konstaterade att Kim ”inte på något sätt skadade plagget under den korta tid som det bars under Met Galan”.

LÄS MER: Kim Kardashian tillbaka med nya hudvårdsmärket SKKN by Kim

LÄS MER: Met-galan 2022: Bäst klädda stjärnorna på röda mattan