Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lady Gagas mest minnesvärda outfits.Lady Gagas mest minnesvärda outfits.Lady Gagas mest minnesvärda outfits.
Lady Gagas mest minnesvärda outfits. Foto: Gareth Cattermole / Getty Images Europe

Lady Gagas mest minnesvärda outfits – nu kommer stjärnan till Stockholm

Äntligen återvänder Lady Gaga till musikscenen med en efterlängtade turné. Vi värmer upp inför spelningen i Sverige med en tillbakablick på några av stjärnans mest storslagna modeögonblick genom åren.

Ingen älskar en överraskning mer än Lady Gaga och hennes iögonfallande mode har skapat rubriker sedan dag ett. Genom åren har hon levererat den ena outfiten mer risktagande och experimentell än den andra (minns du köttklänningen?), ofta dessutom med ett budskap bakom. Inför sommarens turné ser vi fram emot att få höra hennes otroliga röst live igen, och vi kan garanterat också förvänta oss ett och annat spektakulärt modestatement. I väntan på Gagas turné listar Damernas Värld några av hennes mest minnesvärda outfits.

Lady Gagas stilresa

Lady Gaga under sin futuristiska dicso-era 2009.Lady Gaga under sin futuristiska dicso-era 2009.Lady Gaga under sin futuristiska dicso-era 2009.
Lady Gaga under sin futuristiska dicso-era 2009. Foto: Paul Morigi / WireImage

Sedan karriären tog fart 2008, har Gagas stilresa aldrig slutat förvåna. Inför varje album, framträdande eller film sker drastiska förvandlingarna som är spännande att följa. Under de första åren hade hon en futuristisk discolook, som sedan under 2010-talet gick över till den uppseendeväckande röda mattan-drottningen vi känner i dag. 

Lady Gaga i en gigantiskt pälsbeklädd Charlie Le Mindu-huvudbonad 2013 och i en western-inspirerad look 2016.Lady Gaga i en gigantiskt pälsbeklädd Charlie Le Mindu-huvudbonad 2013 och i en western-inspirerad look 2016.Lady Gaga i en gigantiskt pälsbeklädd Charlie Le Mindu-huvudbonad 2013 och i en western-inspirerad look 2016.
Lady Gaga i en gigantiskt pälsbeklädd Charlie Le Mindu-huvudbonad 2013 och i en western-inspirerad look 2016. Foto: Getty / TT TIDNINGSBYRÅN

Under det senaste decenniet har Gaga fortsatt att experimentera med olika stilar. För sitt album Artpop från 2013 gick hon all in på teatraliska ensembler, som en gigantiskt pälsbeklädd huvudbonad från Charlie Le Mindu. Medan hon för sitt album Joanne från 2016 fick en western-inspirerad stil, ofta klädd i jeansshorts och cowboy-hatt. 

Lady Gaga i en Old Hollywood inspirerad klänning 2022.Lady Gaga i en Old Hollywood inspirerad klänning 2022.Lady Gaga i en Old Hollywood inspirerad klänning 2022.
Lady Gaga i en Old Hollywood inspirerad klänning 2022. Foto: NEIL HALL / EPA

De senaste åren har Gaga tonat ner och ersatt sin skandalösa stil till mer klassiska Old Hollywood-outfits – inte ett helt förvånande drag med tanke på att hon numera är känd även som skådespelerska. Nu ser vi henne i den ena slående coutureklänningen efter den andra – och det ska bli spännande att se vilken väg henne stil tar här näst. 

De mest minnesvärda looksen 

Skrolla vidare för att återuppleva några av Lady Gagas mest uppseendeväckande modeögonblick.

Foto: WPA Pool / Getty Images Europe

Tidigt i karriären fick sångerskan äran att möta drottning Elizabeth. Detta gjorde hon självklart i en Gaga-specifik look, nämligen i en röd läderklänning med hög krage och matchande ögonsminkning.

Foto: Michael Loccisano / FilmMagic

Bara några dagar innan släppet av Gagas debutalbum, The Fame, poserade stjärnan backstage på MTV:s Total Request Live i en av hennes ursprungliga signaturlooks – röd dräkt med luva.

Foto: Kevin Mazur / WireImage

2009 chockade stjärnan publiken genom att iscensatta sin egen död under framträdandet av låten Paparazzi på MTV Video Music Awards. Hon dramatiserade det hela i en vit ensemble som under framsträdandet fylldes av en blodliknande vätska.

Foto: Christopher Polk / Getty Images North America

Queen of McQueen. Sångerskan hade hela sex outfits på MTV Video Music Awards 2009, inklusive denna slående Alexander McQueen-spetsdress i rött som täckte henne från topp till tå (bokstavligen). 

Foto: Frederick M. Brown / Getty Images North America

Under MTV Video Music Award 2010 var Gaga klädd i en look som minst sagt skapade rubriker. Både klänningen och skorna var nämligen gjorda av rått kött. Outfiten, designad av Franc Fernandez, är den mest minnesvärda (och möjligen den mest illaluktande) i prisutdelningens historia. 

Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN

Inför Grammy Awards 2010 gnistrande stjärnan i denna futuristiska klänning (med ett eget solsystem) från Armani Privé på röda mattan. 

Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN

Till Brit Awards 2010 bar Gaga denna extravaganta klänning från Francesco Scognamiglio som var stylad med en hög peruk från Philip Treacy. En outfit som definitivt platsar bland de mest minnesvärda lookerna stjärnan burit. 

Foto: Gareth Cattermole / Getty Images Europe

På MTV Europe Music Awards 2011 gjorde Gaga en storslagen entrè IGEN - i en häftig satellit-liknande klänning från Paco Rabanne. Mode och konst när det är som bäst!

Foto: Stephan Schraps / Getty Images Europe

När sångerskan tog emot pris under Bambi Awards 2011 bar hon denna fantastiska klänning – eller konstverk – med guldbroderat livstycke och huvudbonad som mynnade ut i en vit kjol med släp.

Foto: Chad Buchanan / WireImage

Lady Gaga sparade inte på krutet när hon besökte Berlin för sitt album Artpop, 2013. Popstjärnan bjöd sina fans på en rad av galna kostymer, bland annat denna pälsbeklädda mask från Charlie Le Mindu. Till masken bar hon en asymmetrisk kappa med pälsärmar från John Galliano. 

Foto: Getty / TT

Vad har du på dig när du sitter front row på en Philip Treacy-modevisning? En blommig mask så klart! Gaga öppnade dessutom visningen i en spektakulär rosa klänning.

Foto: Larry Busacca / Getty Images North America

2013 öppnade sångerskan MTV Video Music Awards klädd i en outfit som för tankarna till ett kloster. Men den mest anmärkningsvärda delen av looken är hennes ansikte som var omslutet av en vit kub. 

Foto: Kevin Mazur / WireImage

Under prisutdelningen gick Gaga igenom många kostymbyten, inklusive denna look, som bestod av en behå av snäckor och bikinitrosa prydd av blommor. 

Foto: Marc Piasecki / Getty Images Europe

Lady Gaga rockade en slående klädsel av metalliska flätor och en rutig monokrom kattdräkt för sitt besök på Louvren i Paris 2014.

Foto: Marc Piasecki / GC Images

När hon senare samma år besökte Paris igen bar hon denna 3D-kreation designad av den Jack Irving. Klänningen som var gjord av plast var upplåsbar och hade ett dussintal holografiska armar. 

Foto: Kevin Mazur / Getty Images North America

När sångerskan anlände till en spelning i New York 2014 bar hon en outfit helt i vit päls. 

Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Under Grammy Awards 2016 gjorde Gaga sin röda mattan-entré i en David Bowie-inspirerade klänning som bars tillsammans med ett par svindlande höga, glammiga och rockiga platåskor. Den skräddarsydda looken matchades med eldrött hår.

Foto: James Devaney / GC Images

2016 såg vi förvånande nog Gaga i en hel del ljusrosa och diskreta outfits, bland annat denna look i rosa från topp till tå. 

Foto: John Shearer / Getty Images North America

Men på Met Galan samma år var Gaga dock tillbaka i sitt rätta element och gjorde entré i en komplett look från Versace som var allt annat än diskret. Men den stora frågan är hur hon lyckades spatsera upp och ner för trappan i de där skyhöga stövlarna.

Foto: Dan MacMedan / WireImage

På Grammy galan 2017 var Lady Gaga mer än redo for sitt framträdande med rockbandet Metallica. Sångaren slog till på en utmanande och rockig läderlook helt i stjärnans extravaganta stil. 

Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Inför premiären av hennes debutfilm A star is born tog en stil en ny riktning och utstrålade äkta Hollywood-glamour. Den otroliga skräddarsydda klänningen i silver kommer från Givenchy Haute Couture. 

Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Lady Gaga stal än en gång showen när hon gjorde entré i denna enastående fjäderklänning från Valentino Couture under filmfestivalen i Venedig 2018. 

Foto: MIKE NELSON / EPA

Till Golden Globes 2019 bar stjärnan en storslagen blå Valentino Couture-klänning, som var en subtil hyllning till Judy Garlands framträdande i den ursprungliga A star is born-filmen från 1954. 

Lady Gaga vet sannerligen hur man skapar rubriker och på Met Galan 2019 var stjärnan tillbaka med sin galna stil. Den teatraliska röda mattan-entrén startade i en effektfull rosa klänning och slutade (efter 4 ombyten) i en ordentlig nakenchock. Alla looks var designade av Brandon Maxwell

Foto: Kevin Winter/MTV VMAs 2020 / Getty Images North America

På MTV Video Music Awards 2020 bar Gaga en laserskurnen kreation i regnbågsfärger signerad Iris van Herpen stylad med en rosa ansiktsmask.

Foto: Win McNamee / TT NYHETSBYRÅN

När stjärnan fick äran att sjunga USA:s nationalsång under presidentinstallationen av Joe Biden gjorde hon det inte i vilken klänning som helst. Hon bar nämligen en dramatisk skräddarsydd ensemble från Schiaparelli. 

Foto: VICKIE FLORES / EPA

Inför premiären av film House of Gucci, Lady Gagas andra film, anlände hon självklart i spektakulär Gucci. Hon strålade verkligen i denna extravaganta klänning i lila. 

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Den glamourösa stilen fortsatte in på 2022 och Gaga rev ner applåder i sin klänning på Critics Coice Awards 2022. Kreaktionen, även denna från Gucci, var minst sagt Gaga-specifik och experimentell. 

LÄS MER: Haute couture-samlaren Fredrik Robertsson: ”Modehusen ger mig blommor och presenter” 

LÄS MER: Nakentrenden på röda mattan har nått en ny nivå 

LÄS MER: 6 saker du ska veta om haute couture