Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Oscarsgalan 2022: röda mattans bästa skönhetslooksOscarsgalan 2022: röda mattans bästa skönhetslooksOscarsgalan 2022: röda mattans bästa skönhetslooks
Oscarsgalan 2022: röda mattans bästa skönhetslooks Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Oscarsgalan 2022: Vackraste sminkningarna och frisyrerna från röda mattan

Det är Hollywoods största natt och stjärnorna fixas från topp till tå. Ingen detalj är för liten för Oscarsgalan och här föds ikoniska skönhetsögonblick. Även om de vackra och extravaganta klänningarna får oss att tappa andan, är det också glamouren på lite närmare håll som inspirerar. Här hittar du de bästa skönhetslookerna från Oscarsgalan 2022! 

Till skillnad från Oscarsgalans påkostade outfits känns manikyren, frisyrerna och sminkningarna från röda matta lite mer uppnåeliga. Årets glamourösa Hollywoodkväll bjöd på en rad glänsande skönhetslooks att inspireras av. Fokus på ögon och vackra uppsättningar blev kvällens mest populära looks – vi listar de mest ikoniska skönhetsögonblicken från årets röda matta!

Jada Pinkett-Smith

Foto: JURI / TT NYHETSBYRÅN

Jada Pinkett-Smiths intensiva ögon var det ingen som missade på röda mattan. Genom att satsa på en monokrom look och matcha ögonsminkningen med sin gröna klänning, bevisade skådespelerskan att en liten färgklick räcker långt. 

Nicole Kidman

Foto: Kay Blake / TT NYHETSBYRÅN

Som nominerad till bästa bästa kvinnliga huvudroll bar Nicole Kidman kvällen till ära sitt hår i en lågt sittande knut och sidobena. Sminkningen bestod av en elegant rosig look med en klassisk röd läpp. Skådespelerskan valde även att matcha sina läppar med röda naglar – stilsäker val! 

Lupita Nyong'o

Foto: JURI / TT NYHETSBYRÅN

Med en håruppsättning som liknande en skulptur, tog Lupita Nyong'o glamouren till nästa nivå. Den magnifika frisyren, stylad av frisören Vernon François, fångar upp den blommiga designen i Lupitas klänning och skapar en vacker look. Och även om håret var i störst fokus, kan vi inte låta bli att nämna hennes strålande hud, subtilt skimrande ögonskugga och röda läpp.

Jessica Chastain

Foto: JURI / TT NYHETSBYRÅN

Jessica Chastains look för kvällen doftade romantik och harmoni. Oscarsvinnaren valde en mjuk makeup i varma toner som matchade hennes glittriga klänning. Håret var uppsatt i en lös hästsvans med lockar.  

Zendaya

Foto: JURI / TT NYHETSBYRÅN

Zendaya inte känd för att inte spara på glamouren när det kommer till röda mattan – och Oscarsgalan 2022 var inget undantag. Skådespelerskans frisör, Antoinette Hill, skapade en slarvig håruppsättning som blev ett snyggt komplement till hennes eleganta outfit. Sminkningen var mjuk och ögonskuggan matchade henens silvriga kjol och smycken.  

Serena Williams

Foto: Sipa USA / TT NYHETSBYRÅN

Tennisstjärnan Serena Williams tog med sin chica bob till röda mattan med stil. Hon kompletterade sin snygga frisyr med sotiga öga och kattig eyeliner.

Zoë Kravitz

Foto: Sipa USA / TT NYHETSBYRÅN

Zoë Kravitz eleganta uppsättning och korta lugg av frisören gav oss Audrey Hepburn-vibbar. Batman-stjärnans sminkning osade också den gamla Hollywood-eran med en enkel  eyeliner och naken läpp.

Jennifer Garner

Foto: Dave Bedrosian / TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Garners vågor och glamorösa sidobena passade perfekt med hennes röda klänning, som matchade den ikoniska röda mattan. 

Kristen Stewart

Foto: Dave Bedrosian / TT NYHETSBYRÅN

Kristen Stewarts Chanel shorts var inte det enda anmärkningsvärda när hon gjorde entré på röda mattan. Skådespelerskans platinablonda vågor var svepta åt sidan, medan hennes sotiga ögon matchade coolheten i hennes outfit och gjorde hennes look komplett. 

Maggie Gyllenhaal

Foto: JURI / TT NYHETSBYRÅN

Maggie Gyllenhaals djupa oxblodsläpp är en uppfriskande twist på den klassiska röda läppen. Exakt vilken nyans skådespelerskan har på sig? Det är faktiskt en nyans som makeupartisten Daniel Martin skapade specifikt för Oscarsgalan i år. Hennes texturerade pixie-frisyr gav oss känslan av 80-talets punk i London. 

LÄS MER: Oscarsgalan 2022: Bäst klädda (och de mindre välklädda) stjärnorna på röda mattan 

LÄS MER: Oscarsgalan 2022: 10 spektakulära looker från efterfesten 

LÄS MER: De vackraste och mest ikoniska klänningarna från Oscarsgalan genom tiderna