Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kvinnorna över 50 som var bäst klädda på Emmy-galans röda matta

Efter en period av digitala galor gick Emmy-galan av stapeln natten till måndagen svensk tid och det var som om Covid aldrig existerat – alla de som längtat efter en traditionell amerikansk gala fick sitt lystmäte. Röda mattan var åter befolkad av kändisar och The Crown tog storslam – The Crown” vann för bästa manliga huvudroll, kvinnliga huvudroll, manliga biroll, kvinnliga biroll och kvinnliga gästskådespelare. 

Stilmässigt var röda mattan förhållandevis klassisk – glädjande att se var att kvinnorna i det mer årsrika spannet var särdeles välklädda. Damernas Värld presenterar våra favoriter över 50 på Emmy-galans röda matta.

Kvinnorna över 50 som var bäst klädda på Emmygalan 2021

Olivia Coleman

Foto: JOEL C RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Olivia är drottningen bland filmstjärnorna just nu – i alla bemärkelser möjliga. Hon gick även hem med en Emmy för sin insats som Drottning Elizabeth i The Crown på Netflix. Det var den brittiska designern Roksanda som fick äran att klä denna superstjärna i en outfit som känns väldigt mycket Olivia Coleman. 

Ellen Pompeo

Foto: DANNY MOLOSHOK / INVISION TT NYHETSBYRÅN

Otroligt snygg byxdress/jumpsuit från Elie Saab – Ellen Pompeo, känd från Grey’s Anatomy, är förstås snygg i allt, men den här looken var både ståtlig och übercool. 

Amy Poeler

Foto: DANNY MOLOSHOK / INVISION TT NYHETSBYRÅN

Snygg, modern poduslook på komikern Amy Poehler – och en look som är lätt att låna: Paljettkjol och en snygg kavaj. Det behöver inte vara svårare än så att vara galaklädd!

Gillian Anderson

Foto: JOEL C RYAN / INVISION TT NYHETSBYRÅN

Vi älskar Gillian Andersons bohemchica klänning från Chloé. Så vacker och sober, och annorlunda på ett bra sätt på röda mattan. Också fint att se Gillian i något mindre skräddat och mer avslappnat elegant.

Angela Bassett

Foto: JAY L. CLENDENIN / POLARIS TT NYHETSBYRÅN

En liten gammaldags stil, men hur kan man inte bli glad av en cerise helkroppsvolang? Omöjligt! Angela Bassett hade valt Greta Constantine som designer denna kväll. 

Catherine Zeta-Jones

Foto: CHRIS PIZZELLO / INVISION TT NYHETSBYRÅN

Det klart att det är just Catherine Zeta-Jones som ställer till med en klassisk Hollywood-dröm på röda mattan. Vi gillar färgvalet!

Allison Janney 

Foto: DANNY MOLOSHOK / INVISION TT NYHETSBYRÅN

Åh, denna stiliga kvinna (som du säkert känne igen inte minst från serien Vita huset) fick till en riktig fullträff! Vem vill inte se lika elegant ut som Allison Janney på nästa fest? Tack till märket Azzi & Osta för inspirationen!

Rita Wilson

Foto: JOHN SALANGSANG / INVISION TT NYHETSBYRÅN

Rita Wilson, filmproducent och tillika har Tom Hanks nöjet att vara gift med denna donna, var kvällens tuffing i paljettsmoking. 

Jennifer Coolidge 

Foto: DANNY MOLOSHOK / INVISION TT NYHETSBYRÅN

White Lotus-stjärnan (se denna pärla på HBO om du inte redan gjort det) Jennifer Coolidge bar Christian Siriano och var en av många sobert svartklädda på Emmygalans röda matta. Denna tillhörde våra favoriter med den trendiga capeeffekten. Mycket snyggt

Jean Smart i Ralph Lauren

Foto: USA TODAY NETWORK / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN

Jean Smart fick gå hem med en Emmy för sin insats i Hacks, men du känner henne även från succéserien Mare of Easttown. I den här sobra klänningen från klassiska Ralph Lauren ser hon otroligt elegant och drottninglik ut. En vinnare!

LÄS ÄVEN Magdalena Forsberg om sin hudvårdsrutin och knepen för ett vackert hårsvall