Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det bästa från röda mattan på Tony Awards 2022.Det bästa från röda mattan på Tony Awards 2022.Det bästa från röda mattan på Tony Awards 2022.
Det bästa från röda mattan på Tony Awards 2022. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Röda mattan glänste på Tony Awards – här är de bästa och mest vågade kreationerna

Glamourösa och tidlösa silhuetter med vågad twist var ledorden för stjärnornas klädval till Tony Awards röda matta 2022. 

Tony Awards, som hålls på Radio City Music Hall i New York, är kvällen där stjärnorna samlas för att fira det bästa inom musikalvärlden. Broadway, teaterns mecka, är känd för dess glitter och glamour, så det var ingen överraskning att årets röda matta på Tony Awards var både vågad och teatralisk. Kändisarna valde moderna kreationer som satte en vågad twist på tidlösa silhuetter och bjöd även på en hel del oväntade detaljer som gjorde årets event till ett riktigt modespektakel. Nedan hittar ni de bästa och mest vågade klädvalen på Tony Awards 2022.

Det bästa från röda mattan på Tony Awards 2022

Jessica Chastain i Gucci 

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Allt klär en skönhet, men denna rosa silkesdröm med vackert släp hade verkligen något extra. Jessica Chastain, som i år vann en Oscar för hennes roll i The Eyes of Tammy,  bar klassisk Hollywood-elegans som nästan stack ut på den annars spexade röda mattan.

Billy Porter 

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Billy Porter, som tidigare vunnit en Tony för sin roll i Kinky Boots, stal showen i en silverklädd kostym som förde tankarna till futuristisk design. 

Sarah Paulson i Moschino

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelerskan Sarah Paulson satsade på en glammig look med denna sprakande Moschino-klänning med juveldetaljer och puffigt snitt. Kanske inte tidernas mest självklara klänning, men skådespelerskan får stilpoäng för den intressanta och iögonfallande looken.

Cynthia Erivo i Giambattista Valli Haute Couture

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Den brittiska skådespelaren och sångerskan Cynthia Erivo är ofta storslaget klädd – så även i går. Denna sagolikt vackra och brudinspirerade haute couture klänning från Giambattista Valli tog dramatik till röda mattan och fick oss nästan att tappa andan.

Ariana DeBose i BOSS

Foto: JASON SZENES / EPA

Oscars-vinnaren Ariana DeBose, även värd för kvällen, var trendsäker i en skräddarsydd och paljettklädd nakenklänning med cut-outs. Den utskurna midja och lårhöga slitsen var vågat och ursnyggt!

Lea Michele i Cong Tri

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelerskan Lea Michele, känd från musikalserien Glee, rockade en helsvart look i vackert silkesmaterial och golvsvepande siluett. De utskurna detaljerna i kombination med de voluminösa puffärmarna gav den annars klassiska looken en modern twist som verkligen får 10 poäng. 

Kara Young i Christian Siriano

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Broadway-stjärnan Kara Young sken (bokstavligen) i denna orangefärgade extra-allt-skapelse signerad Christian Siriano. 

Julianne Hough i Pamella Roland

Foto: Peter Foley / EPA

Även Julianne Hough, känd från bland annat musikalen Footloose, drog ögonen till sig i denna glamourösa klänning som var försedd med ett fastbroderat kristallsmycke. 

Vanessa Hudgen i Schiaparelli Haute Couture

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Disney-stjärnan Vanessa Hudgens klänning i sammet andades gotisk elegans – men det var hennes statementörhängen i guld som fick oss på fall. 

Marcia Gay Harden i Oscar de la Renta

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Hot pink-trenden tog sig även till Tony Awards. Skådespelerskan Marcia Gay Harden såg ut som en gudinna i denna effektfulla och fantastiska klänning med dramatiska släp. 

Jennifer Hudson i Pamella Roland

Foto: Peter Foley / EPA

Det var en stor kväll för stjärnan Jennifer Hudson, som i går blev EGOT-vinnare (med en Emmy, Grammy, Oscar och Tony i sitt namn) – och hon klädde verkligen rollen. Skådespelerskan var stilren i en svart klänning från Pamella Roland, som hade ett coolt uttryck tack vare den metalliska utsmyckningen.

LÄS MER: Årets toppklänningar från Cannes röda matta! 

LÄS MER: Cannes-festivalen: De mest hyllade och uppseendeväckande ögonblicken