Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa Bandet + Dagmar = sant!

Att det är Cancerfonden som ligger bakom det Rosa Bandet är knappast någon hemlighet. Men att det är systertrion Dagmar som designat årets version, blev känt för bara några dagar sedan. Deras inspirerande farmor, som gett företaget sitt namn, gick själv bort i sjukdomen för ett antal år sedan. Att stödja detta projekt såg systrarna därför som en självklarhet.  

I Sverige drabbas 20 kvinnor om dagen av den hemska sjukdomen. Rosa Bandet är en symbol för den kamp som dessa kvinnor för. Det fina med insamlingen är att alla kan vara med och bidra. Genom att köpa ett band för 25 kronor, skänker du 23,50 till Cancerfondens arbete.

Mönstret som vi har skapat är delvis en symbol för treenigheten i vårt systerskap men visar också på vikten av att öppna upp och agera med sitt hjärta. Tillsammans kan vi göra skillnad för de drabbade, säger Karin Söderlind i ett pressmeddelande.

Klädmärket Dagmar startades 2005 av systertrion Karin Söderlind, Sofia Wallenstam och Kristina Tjäder. Utöver mönstret till årets version av det Rosa Bandet, så har de även skapat en minikollektion där 10 procent av intäkterna går till cancerforskning. Ett skinnarmband, en t-shirt med Dagmar-logga, en halsduk, samt två tröjor i merinoull kommer att finnas till försäljning. Allt går förstås i en rosa färgskala.  

Från och med måndagen den 24 september 2012 finns Dagmar-kollektionen till försäljning på Åhléns, Aplace, NK, Nelly.com och Thernlunds. De Rosa banden går att köpa på bland annat Lindex, Mekonomen och Ica