Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rött och rosa är en stilsäker (missmatchad!) kombination.
Rött och rosa är en stilsäker (missmatchad!) kombination.
Rött och rosa är en stilsäker (missmatchad!) kombination.
Rött och rosa är en stilsäker (missmatchad!) kombination. Foto: Jason Lloyd Evans

Snabba stylingtipset – våga missmatcha på rätt sätt

Chefredaktör Jonna Bergh tar upp den gamla devisen att rött och rosa (eller marinblått och svart) inte ska matchas. För regler är till för att brytas, eller hur?

Rött och rosa skär sig, det vet ju alla. Eller? Kanske är en färg- eller mönsterkombination som skaver lite i ögat något att ibland eftersträva för en intressant ”se på mig”-effekt. Faktum är att det på senare år har varit så att ju mer ”fel” du gör i dina kombinationer desto mer rätt är det. 

LÄS OCKSÅ: Vilka färger passar jag i? Gör vårt test!

Rosa och rött i en spännande kombination. Foto: Francesco Gili

Att göra revolt mot klassiska moderegler är både kul och signalerar att bäraren är självständig och kreativ. Dessutom blir ju garderoben mycket större när allt passar med allt. Just rosa och rött som på bilden är väl det största av de klassiska modefelen (som nu alltså är rätt, hänger du med?). 

Låt kreativiteten och modekärleken flöda!

Andra exempel är att blanda marinblått med svart eller rutigt med randigt, och att mixa olika typer av samma mönster – exempelvis prickar av olika storlekar – eller att blanda metaller på dina smycken. Men nu finns det inga sådana regler längre. Låt kreativiteten och modekärleken flöda!

LÄS OCKSÅ: Det säger din outfit om din personlighet – modepsykologen förklarar

Olika former av rutigt – då ett stilbrott, nu en trendsäker kombo! Foto: Francesco Gili / All Rights Reserved - Francesco Gili