Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir från Rotate Birger Christensen.Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir från Rotate Birger Christensen.Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir från Rotate Birger Christensen.
Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir från Rotate Birger Christensen. Foto: Luka Roné

Rotate Birger Christensens grundare: ”Vi inspireras av Hollywood-glamour”

Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir från Rotate Birger Christensen diskuterar höstmode och varför Hollywood-glamour är välkommet i deras kollektioner.

Rotate Birger Christensen skapades 2018 i samarbete med märkets creative directors, influencerna Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir. Fokus var att göra festplagg som inte kostar en förmögenhet och som är tillgängliga för den stora massan. Vilket visade sig bli en global succé.

LÄS OCKSÅ: Birgitte Raben, 49: ”Min stil är cool och sexig med en stor dos rock 'n roll”

Beskriv ert favoritplagg från AW20-kollektionen.
– Vi är båda förälskade i den blå miniklänningen i kombination med den korta blå jackan. Jackans puffiga passform är så bra och gör att looken blir elegant till festliga tillfällen. Jackan är även perfekt för vardagar, ihop med ett par jeans och fantastiska platta skor.

Kort jacka i fuskskinn från Rotate Birger Christensen. Mer info – köp här (länk till My Theresa)

Kort jacka i fuskskinn från Rotate Birger Christensen. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Kort jacka i fuskskinn från Rotate Birger Christensen. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Kort jacka i fuskskinn från Rotate Birger Christensen. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Kort jacka i fuskskinn från Rotate Birger Christensen. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

Vad är inspirationen bakom höstkollektionen?
– Vi inspirerades av danska filmer i vår tidigare kollektion, så denna kollektion ledde oss till Hollywood-glamour. Vi ville skapa glammiga looks för kvinnor som Diane Keaton, som älskar byxor, men också för bombshells som Brigitte Bardot, som älskar de sexiga och lekfulla klänningarna.

Miniklänning från Rotate Birger Christensen i fuskskinn. Mer info – köp här (länk till My Theresa)

Miniklänning från Rotate Birger Christensen i fuskskinn. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen..Miniklänning från Rotate Birger Christensen i fuskskinn. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen..Miniklänning från Rotate Birger Christensen i fuskskinn. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen..
Miniklänning från Rotate Birger Christensen i fuskskinn. Klicka på bilden och kom direkt till klänningen..

Ert bästa stilråd?
– Vi är mycket medvetna om kvinnor, deras former och storlekar. Vi har alla vissa saker som vi vill lyfta fram och vissa som vi vill dölja. Det är därför oerhört viktigt för oss att ha klänningar i olika längder och en bra blandning av ärmlöst, korta ärmar och långa ärmar – så att de som bär klänningarna känner sig både bekväma, coola, sexiga och feminina.

Vad tröttnar ni aldrig på i klädväg?
– Den lilla svarta klänningen.

LÄS OCKSÅ: Gannis designer Ditte Reffstrup delar sina bästa stiltips