Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så fixar du höstens hetaste läppar

Läppar, framförallt röda läppar, är en av vinterns hetaste skönhetstrender

Damernas Världs skönhetsredaktör Sofia Björklund berättar hur du fixar säsongens klarröda, lackade nyans, som framförallt gjorde sig berömd på Karl Lagerfelds visning för höst/vinter 2010, men som även fortsätter till våren, till exempel hos Louis Vuitton.

• Börja med att se till att du har en noggrant lagd concealer runt munnen. Det förhindrar läppstiftet från att "blöda" och gör att läpparna ser både större och renare ut.

• Läppar kräver lite tid, även om det är det sista du gör så bör du har mer än två minuter avsatt för det. ?Bra läppar kräver också alla moment och verktyg, det är bara att ställa in sig på det.

• Använd en läppenna i samma nyans eller ljusare än det läppstift du hade tänkt dig. Om du har en ljusare kan det vara bra att ha en som matchar din läppfärg. Måla konturen runt om, precis på konturen. Gör ett M vid amorbågen och en rak platta mitt under underläppen och skissa lätt utåt mungipan. Du behöver inte dra konturen hela vägen ut i mungipan.

• Använd en pensel och måla nu ett lager läppstift i en fin röd färg, till exempel Russian Red från MAC. Bit av på ett papper och måla en gång till.

• Som avslutning, för att få den där röda glansen från Lagerfeld, tar du antingen ett ofärgat gloss eller ett som matchar din färg och målar mitt på läpparna. Som till exempel Macs  högglansiga Lip Glass  i samma färg, Russian Red .