Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: (c) Leonard Mc Lane

Så lär du dig att gå i höga klackar

Ett par vackra högklackade skor kan bokstavligt talat lyfta din festlook. Men hur lär man sig egentligen att gå i dem? Damernas Världs moderedaktion ger svar.

Att lära sig gå snyggt i ett par höga pumps är en konst i sig. Vad som krävs är helt enkelt övning, övning och så lite mer övning. Så att städa lägenheten i ett par tjusiga skor är inte att förkasta. Här kommer 5 tips om hur man lär sig gå i höga klackar:

1. Börja med ett par pumps med lägre stilettklack, alternativt en bredare klack eller kilklack. Även pumps med platåsula framtill är bra att börja med, de ger nämligen mer stabilitet och då kan du välja en sko med högre klack.

2. Börja även bära ett par bekväma pumps eller boots med en högre klack till vardags så kommer du in i en rutin av att gå i högklackat.

3. Ett tips är att luta något framåt och belasta tån när du går. Det finns också gelekuddar som man kan lägga in i skon för att avlasta trampdynan ifall det gör ont.

4. Har skon en vristrem är det en bra idé att spänna åt ordentligt.

5. Ska du iväg på fest kan du kan ha ett par höga klackar i väskan så du kan byta om precis innan festen, och nu finns det till och med hopfällbara ballerina-skor som man kan ha med sig om det skulle krisa.

Lycka till!