Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så lika är Isabel Marants runway-kollektion och samarbetet med H&M

Isabel Marants designsamarbete har redan på förhand blivit omtalat för att vara likt hennes ready to wear kollektioner, och på det sättet även en chans för fashionistas med mindre plånbok att få sin version av catwalkmodet. Vi tog en titt på kollektionen för H&M och Isabel Marants senaste ready to wear-kollektioner för att se vilka likheter vi ser mellan plaggen som visats på catwalken och de som på torsdag säljs hos H&M.

En tunn scarf dekorerad med paljetter eller nitar syntes i flera av Isabel Marants looker i höstkollektionen 2013. I kollektionen för H&M finns den återigen men nu i metall.

Den transparenta spetstoppen är lätt att känna igen från Isabel Marants bohemiska kollektioner och vi kan redan nu avslöja att den kommer tillbaka i ready to wear-kollektionen våren och sommaren 2014.

Svartvita mönster var en av nyckelingredienserna i Isabel Marants höstkollektion 2013, en mönsterbild som fått prägla även designsamarbetet med H&M, men där finns samma mönster även i rött.

Skepparkavajen är stor i höst, en trend Isabel Marant var snabb med att snappa upp och visade redan i höstkollektion 2012.

Såväl läderbyxan som den western-inspirerade snörningen är detaljer som för tankarna till Isabel Marants design, i höstkollektionen 2012 ingick en byxa som kombinerade de två. I designsamarbetet med H&M finns detaljerna där, men antingen som broderade revärer i vita eller svarta byxor eller som röda eller vita läderbyxor med dragkedja.

Den pärlbroderade jackan är ett av de plagg som hypats mest i marknadsföringen av designsamarbetet. Jackan må vara färgstarkare och nitarna färre i kollektionen för H&M, men visst ser vi likheter till jackan som visades i Isabel Marants kollektion hösten 2013.

Här kan du se fler plagg från designsamarbetet. 

Vad tycker du om årets designsamarbete? Är det fler likheter med ready to wear kollektionen i det här designsamarbetet än föregående år?