Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Svartvitt är en evig kombination, som alltid går hem. Extra het är den dock våren 2020.Svartvitt är en evig kombination, som alltid går hem. Extra het är den dock våren 2020.Svartvitt är en evig kombination, som alltid går hem. Extra het är den dock våren 2020.
Svartvitt är en evig kombination, som alltid går hem. Extra het är den dock våren 2020. Foto: Jason Lloyd-Evans

Så stylar du den svartvita looken på rätt sätt i vår (trend alert!)

Stilrent och elegant i all sin enkelhet är svart och vitt en svårslagen kombination på våren och sommaren. Addera en färgglad accessoar för att sätta personlig prägel på looken. 

Letar du efter stilinspiration till våren, nu när solen äntligen börjat kika fram? Leta inte längre; vi vill nämligen lyfta en av de mest klassiska, enkla, och bästa, trenderna för SS20 – den grafiska, svartvita looken.

Svart och vitt är en tidlös och given kombination som står sig stark mot trender, och modehus som Alexander McQueen, Givenchy och Gabriela Hearst har lyft fram looken som en av säsongens viktigaste.

Hos Alexander McQueen och Gabriela Hearst lät man hårt, svart läder kontrasteras mot mjuka, vita material, i SS20-kollektionerna.Hos Alexander McQueen och Gabriela Hearst lät man hårt, svart läder kontrasteras mot mjuka, vita material, i SS20-kollektionerna.Hos Alexander McQueen och Gabriela Hearst lät man hårt, svart läder kontrasteras mot mjuka, vita material, i SS20-kollektionerna.
Hos Alexander McQueen och Gabriela Hearst lät man hårt, svart läder kontrasteras mot mjuka, vita material, i SS20-kollektionerna. Foto: Jason Lloyd-Evans

Svart och vitt fungerar lika bra till fest som vardags, och gissningsvis kan du enkelt få till looken genom att botanisera i den befintliga garderoben. Ett tips är att se looken som en canvas – med smycken och accessoarer är det lätt att klä upp eller ner den samtidigt som det adderar personlighet till stilen.

Hos Givenchy och Giambattista Valli SS20 adderade man gula accessoarer till svartvita looks med böljande former.Hos Givenchy och Giambattista Valli SS20 adderade man gula accessoarer till svartvita looks med böljande former.Hos Givenchy och Giambattista Valli SS20 adderade man gula accessoarer till svartvita looks med böljande former.
Hos Givenchy och Giambattista Valli SS20 adderade man gula accessoarer till svartvita looks med böljande former. Foto: Jason Lloyd-Evans

Ytterligare ett tips är att addera en färgklick till looken, gärna gult som ger det lilla extra. Både Giambattista Valli och Givency valde att bryta av sina svartvita looks med gult. 

Trendlooken går förstås lika bra att bära till vardags som till fest. En vit skjorta, svarta skinnbyxor, och gult hårspänne till jobbet och voilà – du är redo!

LÄS MER: Stylisten: ”Så enkelt stylar du vårens 10 största trender”

Plaggen som fixar den grafiska looken:

Draperad kjol från Totême. Läs mer och köp här. 

Ribbat linne från Lindex, läs mer och köp här. 

Gula hårnålar från Glitter, läs mer och köp här. 

Väska från Zara, läs mer och köp här. 

Foto: Steen Evald

Klänning från By Malene Birger, läs mer och köp här. 

Foto: STARP ESTUDI

Mules med låg klack, från Mango. Läs mer och köp här. 

Av: Emilia Klang och Marika Cederlund.